Mine

- 2016-06-29
- 2016-06-29
- 2013-11-05
- Gabriela Jakubowska
- ucieczka dziecko strach awanturnik choroba obsesja miłość walka bokser pożądanie przeszłość ring podziemia zwycięzca
Brooke nigdy nie wyobrażała sobie ,że skończy u boku mężczyzny, który jest marzeniem wszystkich kobiet. Nie wszystkie marzenia maja jednak szczęśliwe zakończenie . Kiedy Remington potrzebuje jej najbardziej , Brooke dokonuje odkrycia , które zmusza ją do zniknięcia z otoczenia ringu. Teraz, gdy dzieli ich odległość i mrok , jedyną rzeczą ,która jej pozostaje , jest walczyć o miłość mężczyzny , o którym mówi " Mój ".
- 2 539
Dla mnie super, dalsze losy bohaterów są ciekawe .
Dla mnie super, dalsze losy bohaterów są ciekawe .
Pokaż mimo toPolecam całą serię.
Polecam całą serię.
Pokaż mimo toDruga cześć już mnie trochę nudziła, dużo miłosnych scen a akcja trochę przeciągnięta .
Pokaż mimo toKsiążka „Mine” Kate Evans
Cykl: Real (tom 2)
Data 1. wydania: 2013-11-05
Data 1. wyd. pol.: 2016-06-29
To kontynuacja historii boksera podziemnych walk Remingtona Tate znanego jako „Tajfun” oraz rehabilitantki sportowej Brook Dumas. Co nam daje drugi tom?
Zaczyna się w miejscu gdy bohaterka leczy swoje serce bo zostawiła swojego ukochanego z listem w szpitalu gdzie on był w bardzo poważnym stanie… wtedy Remington przywozi jej siostrę i znowu Brook dostaje propozycje pracy. Gdy Brook odeszła u Remingtona nie było kolorowo… co odciska swoje piętno na bohaterce.
Remington jest gotowy pokazać, że potrafi walczyć i odzyska utracony tytuł.
Czy tej dwójce uda się napisać swoje szczęśliwe zakończenie? A może już nie dwójce a raczej trójce… Brook okazuje się być w zagrożonej ciąży… zostaje odesłana do domu na pewien czas plany jednak znowu krzyżuje siostra Brook, Nora i znowu ucieka do największego przeciwnika Remingtona…
Brook jest w niebezpieczeństwie a Remington jest daleko…
Czy uda im się odzyskać tytuł mistrza podziemia oraz zakończenie żyli długo i szczęśliwie?
Cała książka to taki odgrzewany kotlet sytuacji z siostra Brook. Książkę ratują pojedyncze nowe wątki takie jak ciąża oraz końcówka historii gdzie choroba Tajfuna pokazuje swoje mroczne oblicze.
Książka mnie nie zachwyciła ale z racji, że bardzo polubiłam odkrywanie Remiego sięgnę po kolejne części.
Całość oceniam 6/10
Książka „Mine” Kate Evans
więcej Pokaż mimo toCykl: Real (tom 2)
Data 1. wydania: 2013-11-05
Data 1. wyd. pol.: 2016-06-29
Głowy mi nie urwało. Jeśli 1 część wciągnęła mnie bez reszty. Remy zafascynował do tego stopnia, że aż zazdrościłam Brooke, tak 2 część bez fajerwerków. Temat Nory to odgrzewany kotlet, głupia Brooke poświęci wszystko nawet własne zdrowie i dziecko, żeby tylko seksowy bokser ją przeleciał... Jak dla mnie słabe. Oczywiście postaci Remingtona też można zarzucić zaborczość, zazdrość i w niektórych opisach jednowymiarowość: powalczył, pociupciał, najadł się i już zadowolony samiec alfa. Zakończenie trochę ratuje całość ;)
Zobaczymy co przyniesie tom 3.
więcej Pokaż mimo toW tym roku jedno jest pewne: nie boję się nowych autorów. Jak nigdy. Powiem nawet inaczej. Ja wręcz pożądam nowych autorów, ciągle wyszukuje nowych nazwisk i witam je z przyjemnością w szeregach i w większości przypadków są to wybory trafne. Zwłaszcza poszukuję nowych nazwisk wśród autorek romansów. Byłam już na uniwerkach, wśród hokeistów, futbolistów, na imprezach, w biurach prawniczych... A dzięki Katy Evans wylądowałam w środowisku... undergroundowego boksingu! Chociaż boks jako taki nigdy mnie nie interesował, to jako temat w książkach? Poproszę więcej.
Remington Tate to nazwisko, które kojarzy każdy fan boksu. Jest umięśniony, utalentowany i pożąda go każda kobieta na ziemi. Ale skrywa też w sobie wiele tajemnic, które nigdy nie ujrzą światła dziennego. Co kryje się za obliczem bezwzględnego boksera? O tym ma się przekonać Brooke. Kobieta, której marzenia sportowe umarły wraz z pękniętym kolanem, która widząc po raz pierwszy Remy'ego jest przekonana, że będzie to numerek na jedną noc... A zostaje jego osobistą rehabilitantką sportową.
Zaczęłam pierwszą część na całkowitym spontanie, a skończyło się na tym, że tego samego dnia ją skończyłam i od razu zaczęłam drugą, bo musiałam już wiedzieć, jak ta historia się zakończy. Obie historie rozpalają, pochłaniają i nie pozwalają się odłożyć chociaż na moment (przez to skakałam między ebookiem, a audio, w zależności gdzie w danym momencie się znajdowałam). W tej historii uwielbiam wszystko, pochłonęła mnie bez reszty i gdyby to ode mnie zależało już byłabym w szóstym tomie, ale nie chcę przedobrzyć i obrzydzić sobie historii.
Uwielbiam przede wszystkim postać Remingtona Tate'a. To nie jest bezduszny bokser, Evans wcisnęła tak wiele w tego bohatera i powoli odkrywa przed nami karty, a my stopniowo łączymy kropki w całokształt bohatera. I bardzo podoba mi się to, co widzę, tą osobę, która skrywa się za seksapilem, pożądaniem i górą mięśni i to ona dużo bardziej mnie obchodzi.
Ja zwyczajnie uwielbiam takie historie i wybaczam im bardzo dużo, ale nawet ja mam swoje granice wytrzymałości i tutaj niestety kuleje słownictwo. "Moja płeć"? "Jego długość"? W takich momentach trudno uwierzyć, że ona ma 24, a on bodajże 26, a powtarza się to na tyle często, że bolą oczy, a do tego uszy. I choć do tej pory miałam dużo szczęścia i takie idiotyczne określenia mnie omijały, aż zaczęłam się zastanawiać, ile lat miała autorka, gdy pisała te książki i dlaczego nikt tam w redakcji nie kazał jej tego zmienić, bo brzmi okropnie...
Już zacieram rąsie, żeby zabrać się za kolejne tomy i wrócić do moich bohaterów :)
W tym roku jedno jest pewne: nie boję się nowych autorów. Jak nigdy. Powiem nawet inaczej. Ja wręcz pożądam nowych autorów, ciągle wyszukuje nowych nazwisk i witam je z przyjemnością w szeregach i w większości przypadków są to wybory trafne. Zwłaszcza poszukuję nowych nazwisk wśród autorek romansów. Byłam już na uniwerkach, wśród hokeistów, futbolistów, na imprezach, w...
więcej Pokaż mimo toSpodziewałam się czegoś lepszego. Przeciętna...
Spodziewałam się czegoś lepszego. Przeciętna...
Pokaż mimo toWydawaloby się, że życie Remyego i Brooke wreszcie się uspokoilo i teraz będą mogli cieszyc się szczęściem. Tajfun jest świetnie przygotowany i pełny sił aby rozpocząć nowy sezon i zmyć z siebie plamę porażki. Jednak ciąża głównej bohaterki zupełnie pokrzyżowała im plany, a dawni rywale znowu powrócili, aby zniszczyć ich marzenia. Skorpion zrobi wszystko żeby kolejny raz upokorzyć Remyego i doprowadzić go na skraj szaleństwa. Czy mu się uda? Jak potoczą się dalsze losy bohaterów i czy wreszcie odzyskają szczęście i spokój? Kto uzyska miano króla podziemia i co będzie główną nagroda?
Kolejna część serii Katy Evans, która podbiła serca czytelniczek. Z przyjemnością sięgnęłam po tę pozycję i muszę przyznać, że się nie zawiodłam. Autorka zaserwowała nam dawkę solidnych emocji i sprawila, że książkę pochłonęłam w jeden wieczór. Nie muszę chyba mówić, że moja ulubioną postacią jest Remy- wybuchowy chłopak, który w imię miłości gotów jest poświęcić swoje marzenia. Skradl moje serce i sprawił, że sama zapragnęłam, mieć kogoś takiego jak on przy swoim boku.
Mogę polecić tę książkę wszystkim tym, którzy lubią motyw miłości, boksu i dobrego seksu.
Wydawaloby się, że życie Remyego i Brooke wreszcie się uspokoilo i teraz będą mogli cieszyc się szczęściem. Tajfun jest świetnie przygotowany i pełny sił aby rozpocząć nowy sezon i zmyć z siebie plamę porażki. Jednak ciąża głównej bohaterki zupełnie pokrzyżowała im plany, a dawni rywale znowu powrócili, aby zniszczyć ich marzenia. Skorpion zrobi wszystko żeby kolejny raz...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to77/21 przebrnęłam, nie odkładam książki choćby nie wiem jak słaba była i tylko ta myśl mi pomogła. Ależ się zmęczyłam, brak słów. Podtrzymuje wszytko co napisałam o pierwszej części, dawno mnie coś tak nie irytowało. Strata czasu.
Pokaż mimo toTęskniliście za Brooke i Remingtonem? Czas sprawdzić co nowego i nich.
Przeszłość jednak odcisnęła bolesne pięto, o którym ciężko będzie zapomnieć. Gdy Brooke odeszła chciała ratować siebie, ale złamała serce swoje, jak i jego. Świadomość tego, że miał inne, tego, że go skrzywdziła nadal boli.
Do tego wróg Remingtina nie zamierza się poddać, ani walczyć fer. Uderza w jego najczulszy punkt, czyli w Brooke.
Jest jeszcze jeden zaskakujący element: dziecko. Wielka radość czy przytlaczająca odpowiedzialność? Z pewnością oba. Ogromne szczęście na myśl o wspólnej rodzinie i ból że nie mogą już razem podróżować.
Emocjonująca, niesamowita, bolesna, uczuciową, zaskakująca. Taka jest tą książka. Przy czytaniu to nie ja pochłaniam ją, a ona mnie.
Tęskniliście za Brooke i Remingtonem? Czas sprawdzić co nowego i nich.
więcej Pokaż mimo toWydaje się, że wszystko wróciło do ich normy i dobrze się uklada. Remi zaczyna nowy sezon, a oni zakochani, podróżują razem.