Chleb. Techniki wypieku, przepisy, wskazówki

Jeffrey Hamelman Wydawnictwo: Buchmann kulinaria, przepisy kulinarne
478 str.
Data wydania:
2017-05-10
Data 1. wyd. pol.:
2017-05-10
Liczba stron:
478
Język:
polski
ISBN:
9788378819288
Wydawnictwo:
Buchmann
Kategoria:
kulinaria, przepisy kulinarne
Data wydania:
2017-05-10
Liczba stron:
478
Język:
polski
ISBN:
9788378819288
Średnia ocen
8,8 / 10
46 ocen 11 opinii

Oceń przeczytaną książkę
i
Dodaj książkę do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.

Pozostałe księgarnie

Informacja

Reklama

Książki autora

Reklama

Podobne książki

Więcej
więcej

Oceny

Średnia ocen
8,8 / 10
46 ocen
Twoja ocena
0 / 10

Opinie [11]

Sortuj:
1150
99

Na półkach: , ,

Książka napisana z pasją, przez entuzjastę pieczywa. Człowieka, który kochał swój zawód i wkładał w niego całe serce. A, że do jego perfekcji wiodła długa i wyboista droga usiana wieloma błędami, to też posiadł wiedzę o pieczeniu chleba niedostępną tym, którym wszystko podano na zawodowym "talerzu". Przez lata dochodzenia do sukcesu nauczyła się wrażliwości na to co...

więcej Pokaż mimo to

458
112

Na półkach: , ,

Książka dobra jak chleb.

Chleb towarzyszył człowiekowi od czasów rewolucji neolitycznej, był pokarmem codziennym, powszechnym, egalitarnym, pańsko-chłopskim. Aż do XX w. cieszył się słuszną renomą. Niestety jego chwała dzisiaj przeminęła. Na początku ludzie przestali go piec, a zaczęli kupować. Potem został zbezczeszczony dodatkiem drożdzy, by obecnie dogorywać na półkach...

więcej Pokaż mimo to

1622
110

Na półkach: ,

O chlebie praktycznie wszystko, co warto wiedzieć. Treściwa, konkretna i bardzo ciekawa lektura dla pasjonatów piekarnictwa. Dla początkujących może być nieco przytłaczającą lekturą, ze względu na dużą ilość informacji a minimalną zdjęć.
Po przeczytaniu tej książki chleb już nigdy nie będzie tylko chlebem, a ten własny okaże się nie tylko najlepszym, ale i łatwym w...

więcej Pokaż mimo to

Reklama
412
184

Na półkach:

O chlebie pisano dużo i nadal się pisze...bo wbrew pozorom, pieczenie chleba (powszedniego) to temat ciągle aktualny i, co zadziwiające, eksplorowany. Poszukujących nowych smaków, przepisów, połączeń i wariacji stale przybywa i pewnie stąd potrzeba publikacji takiej książki. Ale zaznaczę, dla kogoś, kto nigdy chleba nie piekł, kto nigdy nic nie piekł z drożdży, czy to...

więcej Pokaż mimo to

4934
476

Na półkach:

Prawdziwa magia, czyli Chleb Jeffreya Hamelmana

Po książkę Chleb Jeffreya Hamelmana, a konkretnie po jej nowe, uzupełnione wydanie sięgnąłem z polecenia, które padło w toku rozmów i wymiany doświadczeń na temat pieczenia chleba, do którego wróciłem w związku z jakością pieczywa, które możemy nabyć w sklepach.

Dzieło reklamowane jest jako biblia chleba. Nie mnie oceniać,...

więcej Pokaż mimo to

4934
476

Na półkach: ,

Prawdziwa magia, czyli Chleb Jeffreya Hamelmana

Po książkę Chleb Jeffreya Hamelmana, a konkretnie po jej nowe, uzupełnione wydanie sięgnąłem z polecenia, które padło w toku rozmów i wymiany doświadczeń na temat pieczenia chleba, do którego wróciłem w związku z jakością pieczywa, które możemy nabyć w sklepach.

Dzieło reklamowane jest jako biblia chleba. Nie mnie oceniać,...

więcej Pokaż mimo to

276
64

Na półkach:

Nie wiem, czy o książce traktującej o piekarnictwie można użyć takiego określenia, ale dla mnie ta książka to arcydzieło.
Od 5 lat hobbistycznie w domu, zajmuję się wypiekiem różnego rodzaju pieczywa i książka J. Hamelmana jest dla mnie nieocenionym źródłem wiedzy.
Pieczywa w sklepach już nie kupuję. Zresztą pieczywo jakie można kupić w Polskich sklepach jest absolutnie...

więcej Pokaż mimo to

185
33

Na półkach: , ,

Prawdziwa biblia każdego piekarza (także domowego). Autor dość prosto wykłada podstawy piekarstwa, wyjaśnia co się dzieje w chlebie podczas pieczenia i dojrzewania. Prowadzi także przez rodzaje mąk i innych składników wypieków. Każdy przepis jest opatrzony krótkim wprowadzeniem, oczywiście są i przepisy na zakwasy. Niektórych może zrazić mało zdjęć ale to w końcu treść się...

więcej Pokaż mimo to

195
15

Na półkach: ,

Jest to książka która musi obowiązkowo znaleść się na półce każdego kto chcę zacząć piec własny chleb. Dlatego, że zawiera wszystki niezbędne informacje dotyczące nie tylko procesu wyrabiania i pieczenia chleba, ale również wyboru odpowiedniej mąki, soli a nawet wody.
Książka zawiera przepisy na większość chlebów, od tych na drożdzach do tych na zakwasie. Jest też kilka...

więcej Pokaż mimo to

158
12

Na półkach: ,

Bardzo profesjonalna książka o pieczeniu chleba. Bardzo często z niej korzystam. Dużo przepisów na pieczywo, zarówno na drożdżach jak i na zakwasie. Jak już wspomniałam przepisy są bardzo profesjonalne i bardzo często je upraszczam i dopasowuje do domowych warunków. Jednak jest książka jest napisana dość jasno i czytelnie, raczej nie ma problemu ze zrozumieniem przepisu....

więcej Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Chcę przeczytać
    131
  • Przeczytane
    56
  • Posiadam
    46
  • Teraz czytam
    16
  • Kulinaria
    6
  • Chcę w prezencie
    5
  • Kulinarne
    4
  • Kuchnia
    3
  • Kuchnia
    2
  • Ulubione
    2


Reklama
Reklama

Tu pojawią się rekomendacje dla ciebie

Aby zobaczyć rekomendacje oceń 20 książek w serwisie

Oceń

Wypożycz z biblioteki

Reklama

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Chleb. Techniki wypieku, przepisy, wskazówki


Mogą Cię również zainteresować

Reklama

Przeczytaj także

zgłoś błąd