Przepisy Mistrza Pawła Małeckiego

- kulinaria, przepisy kulinarne
- 2017-01-01
- 2015-01-01
Ta książka nie posiada jeszcze opisu.
Kup Przepisy Mistrza Pawła Małeckiego w ulubionej księgarni
Oceny książki Przepisy Mistrza Pawła Małeckiego
241 użytkowników ma tytuł Przepisy Mistrza Pawła Małeckiego na półkach głównych- Przeczytane 163
- Kulinarne 8
- Kuchnia 7
- Kulinaria 7
- Kulinarne 5
- Domowa biblioteczka 5
- 2015 4

OPINIE i DYSKUSJE o książce Przepisy Mistrza Pawła Małeckiego
Estetyka 8-9, choć czasami nie wiadomo jak dany deser ma wyglądać bo sfotografowano składniki itp. A z opisu nie do końca wiadomo o co chodzi. Natomiast w praktyce puszczam książkę dalej w świat, bo nie znalazłam nic do wypróbowania w swojej kuchni. Jak na książkę kucharską słabo!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNo i tak ma być krótko, zwięźle i na temat. Duży format, ładne fotografie i nie skomplikowane przepisy. Biorę się za lody domowej roboty.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPlusem książki jest jakość wydania. Jest po prostu przepiękna, a na widok słodkości aż ślinka cieknie. Jednakże jest za ciężka, zajmuje za dużo miejsca. No i obecnie dla mnie się niezbyt nadaje, bo wyeliminowałam z kuchni cukier, białą mąkę i prawie cały nabiał.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka ładnie wydana, każdy ze 104 przepisów opatrzony jest estetycznym zdjęciem. Wśród przepisów są przepisy na ciastka, tarty, muffiny, torty, lody oraz słodkości na Wielkanoc i Boże Narodzenie. Przepisy oznaczono wg.poziomów trudności od łatwego do mistrzowskiego więc nawet początkujący amator wypieków może znaleźć coś dla siebie.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka, która swoją słodką oprawą działa na wyobraźnię ;)
Sprawdzone przeze mnie przepisy, które polecam:
1. Crumble z malinami, str. 14.
2. Czekoladowe muffiny, str. 50.
3. Sernik cytrynowy na zimno, str.102.
4. Czekoladowe naleśniki z bananami, str. 128.
5. Domowe lody, str. 138.
6. Kisiel z malin, str. 188.
7. Jabłka zapiekane, str. 192.
Książka, która swoją słodką oprawą działa na wyobraźnię ;)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSprawdzone przeze mnie przepisy, które polecam:
1. Crumble z malinami, str. 14.
2. Czekoladowe muffiny, str. 50.
3. Sernik cytrynowy na zimno, str.102.
4. Czekoladowe naleśniki z bananami, str. 128.
5. Domowe lody, str. 138.
6. Kisiel z malin, str. 188.
7. Jabłka zapiekane, str. 192.
Pięknie wydana, urocze zdjęcia, pyszne przepisy. Jest słodko i bardzo apetycznie.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPięknie wydana. Ozdoba kuchni. Przepisy wypróbowane. Prawie zawsze wychodzą smaczne.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCudna książka. Ładnie wydana, twarda okładka, piękne zdjęcia aż się chce upiec te cudeńka :) Ciekawe przepisy bez wydziwianych składników ;)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo ładnie i starannie wydana książka kucharska z przepisami na przeróżne wypieki o różnym stopniu trudności (każdy został oznaczony). Ładne ilustracje tylko zachęcają do przygotowania danej słodkości :)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPrzepisy to głównie te, które rok temu znajdowały się na ulotkach dostępnych w Lidlu.
Uwielbiam tę książkę. Po prostu.
Same przepisy są przekazane w sposób łatwy i przystępny dla zwykłego zjadacza chleba, czasem wręcz łopatologiczny.
Korzystam i polecam.
Uwielbiam tę książkę. Po prostu.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJest pięknie wydana - twarda oprawa, przemyślana kompozycja. Ilustracje? Mniam - mam ochotę polizać kartkę, kiedy się im przyglądam.
Korzystam i polecam.