Jajka
- Kategoria:
- kulinaria, przepisy kulinarne
- Tytuł oryginału:
- Michel Roux jajka 130 prostych przepisów
- Wydawnictwo:
- Bellona
- Data wydania:
- 2007-01-01
- Data 1. wyd. pol.:
- 2007-01-01
- Liczba stron:
- 300
- Czas czytania
- 5 godz. 0 min.
- Język:
- polski
- ISBN:
- 978-83-11-10828-8
- Tłumacz:
- Maria Magdalena Miłaszewska
- Tagi:
- przepisy jajka
Michel Roux należy do najbardziej cenionych szefów kuchni na świecie- prowadzona przez niego restauracja Waterside Inn w angielskim miasteczku Bray od 21 lat utrzymuje 3 gwiazdki Michelina. Michel Roux został uhonorowany licznymi odznaczeniami, w tym Meilleur Ouvrier de France en Patisserie w 1976 r., tytułem Kawalera Sztuki i Literatury w 1990 r., honorowy doktorat sztuki kulinarnej otrzymał w 2002 r. od Johnson & Wales University w USA, a w 2004 r., Order Kawalera Legii Honorowej. Jest także doradcą kulinarnym i winiarskim w rejsach Celebrity Cruises. W 2002 r. otrzymał Order Imperium Brytyjskiego.
W książce pt. "Jajka" znajdziemy 130 prostych przepisów na jajka: smażone, gotowane, pieczone, w koszulkach oraz na wykonanie: omletów, sufletów, naleśników i placków, kremów i musów, lodów, bez i biszkoptów, sosów i dressingów.
Porównaj ceny
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Mogą Cię zainteresować
Książka na półkach
- 35
- 27
- 15
- 4
- 3
- 2
- 2
- 2
- 1
- 1
Opinia
Jeżeli twoja przygoda z kuchnią trwa już dłuższy czas i pragniesz poszerzyć swój zakres wiedzy, zdecydowanie na twojej półce powinna znaleźć się ta pozycja. A może twój profesjonalizm kuchenny kończy się na kanapce z serem i plasterkiem pomidora? Jeżeli tak, to ta pozycja zachwyci Cię jeszcze bardziej. Michel Roux jest fantastyczną postacią z panteonu Bóstw gastronomicznych. Możemy z zamkniętymi oczami zaufać jego wiedzy i dać się prowadzić za rękę przez tajniki sztuki kulinarnej. Dzięki pozycji "jajka" staniemy się posiadaczami bezcennej wiedzy na temat właściwości jaj, a co za tym idzie także straszliwych biszkoptów, niebanalnych jajecznic,magicznych deserów i wielu innych potraw, które od tej pory nie ośmielą się nie udać.
"Jajka" to książka, która (o ile nie będzie tylko stać na półce i ładnie wyglądać) może zmienić oblicze wspólnych rodzinnych śniadań, czy romantycznych kolacji, ponieważ prostotą przepisów i ciepłym podejściem autora w sposób niemal magiczny dodaje odwagi i zachęca do eksperymentów kuchennych.
Jeżeli twoja przygoda z kuchnią trwa już dłuższy czas i pragniesz poszerzyć swój zakres wiedzy, zdecydowanie na twojej półce powinna znaleźć się ta pozycja. A może twój profesjonalizm kuchenny kończy się na kanapce z serem i plasterkiem pomidora? Jeżeli tak, to ta pozycja zachwyci Cię jeszcze bardziej. Michel Roux jest fantastyczną postacią z panteonu Bóstw...
więcej Pokaż mimo to