Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

W celu sprawnego i szybkiego działania serwisu, zapewnienia wygody podczas jego przeglądania, dostosowywania funkcjonalności do indywidualnych potrzeb użytkowników, a także w celach statystycznych oraz reklamowych, używamy informacji zapisanych za pomocą cookies. Korzystanie z serwisu jest równoznaczne ze zgodą użytkownika na stosowanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz tutaj.
6,07 (14 ocen i 1 opinia) Zobacz oceny
10
0
9
0
8
1
7
4
6
4
5
5
4
0
3
0
2
0
1
0
szczegółowe informacje
data wydania
ISBN
9788389840530
liczba stron
144
język
polski
dodała
edymucha

Kolekcja "Podróże kulinarne. Tradycje, smaki, potrawy" to seria pięknie wydanych albumów, w których praktyczną wiedzę kulinarną uzupełniają ciekawostki i tajniki kuchni różnych zakątków świata. Każdy tom przedstawia najsmaczniejsze potrawy świata, unikatowy klimat i tradycję kuchni każdego z 25 opisywanych krajów. Oprócz najsłynniejszych, wartych polecenia przepisów z wybranego kraju, w każdym...

Kolekcja "Podróże kulinarne. Tradycje, smaki, potrawy" to seria pięknie wydanych albumów, w których praktyczną wiedzę kulinarną uzupełniają ciekawostki i tajniki kuchni różnych zakątków świata. Każdy tom przedstawia najsmaczniejsze potrawy świata, unikatowy klimat i tradycję kuchni każdego z 25 opisywanych krajów. Oprócz najsłynniejszych, wartych polecenia przepisów z wybranego kraju, w każdym tomie znajdą Państwo sekrety tworzenia typowych dla danej kuchni smakołyków, ich historie, obyczaje biesiadowania oraz najbardziej popularne potrawy i przyprawy. Każdy tom serii podzielony został na pięć działów: "Palcem po mapie..." - o kulinarnych regionach i ich charakterystyce "Z historią w tle..." - o tradycji tworzenia potraw i typowych produktach "Na talerzu..." - o sposobach przyrządzania najpopularniejszych dań i napojów "Wokół stołu..." - o tradycjach biesiadowania, etykiecie i obyczajach kulinarnych oraz "Polecane przepisy..." - wybór najciekawszych przepisów z danej kuchni. Wszystkie zamieszczone w książce przepisy są trzykrotnie sprawdzone podczas słynnych testów kulinarnych "Autralian Women's Weekly". Co gwarantuje, że potrawy te są smaczne i łatwe w do przygotowania.

 

źródło opisu: www.matras.pl

źródło okładki: www.matras.pl

pokaż więcej

Brak materiałów.
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Dodaj dyskusję
Dyskusje o książce
    Obecnie jeszcze nie ma dyskusji powiązanych z tą książką.
Sortuj opinie wg
Opinie czytelników (43)
 Pokaż tylko oceny z treścią
książek: 8030
zielonooka | 2015-12-08
Przeczytana: 08 grudnia 2015

mniam... kuchnia włoska to jedna z moich ulubionych - pewnie dlatego że jest tak różnorodna, smaczna i prosta - bazująca na dobrych i świeżych produktach. a jak pomyśle sobie jeszcze o toskanii - moim ulubionym regionie to rozmarzam się i .... ślinka cieknie mi coraz bardziej:)) chyba polece do kuchni coś ugotowac:)) a ksiązke polecam serdecznie:))

książek: 544
spring | 2016-11-04
Przeczytana: 2010 rok
książek: 4051
Kaklucha | 2016-06-18
książek: 1985
nera | 2014-12-14
książek: 308
wrzesniowa | 2014-01-30
Na półkach: Przeczytane
książek: 5234
Sillhre | 2013-09-19
Na półkach: Przeczytane
książek: 1129
jotka | 2013-04-08
Na półkach: Przeczytane, Posiadam
Przeczytana: 23 maja 2013
książek: 248
Margarita | 2012-04-11
Na półkach: Przeczytane, Posiadam
książek: 932
Meh | 2011-09-30
Na półkach: Przeczytane, Posiadam, Kuchnia
książek: 219
malami10009 | 2011-09-07
Na półkach: Przeczytane
zobacz kolejne z 33 
Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading
Cytaty z książki
zgłoś błąd zgłoś błąd