Słodki zielnik Lary

Wydawnictwo: Edipresse
6,86 (7 ocen i 1 opinia) Zobacz oceny
10
0
9
1
8
0
7
4
6
1
5
1
4
0
3
0
2
0
1
0
Edytuj książkę
szczegółowe informacje
tytuł oryginału
Lara's sweet herbarium
data wydania
ISBN
9788379454150
liczba stron
256
słowa kluczowe
zioła, przepisy, słodycze
język
polski
dodała
Athoualia

Lara Gessler fachu uczyła się od najlepszych mistrzów w akade­miach kulinarnych oraz restauracjach Londynu i Nowego Jorku. Córka słynnej restauratorki Magdy, pasję do gotowania odzie­dziczyła po mamie i tacie – cukierniku. Jej książkowy debiut to przełożenie polskiej, pełnej aromatycznych ziół kulinarnej trady­cji na język współczesnej kuchni w ponad 50 przepisach. Majera­nek, tymianek czy...

Lara Gessler fachu uczyła się od najlepszych mistrzów w akade­miach kulinarnych oraz restauracjach Londynu i Nowego Jorku. Córka słynnej restauratorki Magdy, pasję do gotowania odzie­dziczyła po mamie i tacie – cukierniku. Jej książkowy debiut to przełożenie polskiej, pełnej aromatycznych ziół kulinarnej trady­cji na język współczesnej kuchni w ponad 50 przepisach. Majera­nek, tymianek czy jałowiec w książce Lary występują w nowej roli dodatków do deserów.

Wydanie dwujęzyczne, po polsku i angielsku.

 

źródło opisu: Wydawnictwo Edipresse, 2016

źródło okładki: www.hitsalonik.pl

pokaż więcej

Brak materiałów.
Już teraz nowa funkcja: pakiety. Dowiedz się więcej jak kupić kilka książek w najlepszej cenie >>>
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Dodaj dyskusję
Dyskusje o książce
    Obecnie jeszcze nie ma dyskusji powiązanych z tą książką.
Sortuj opinie wg
Opinie czytelników (20)
 Pokaż tylko oceny z treścią
książek: 529
Iliana | 2016-10-20
Na półkach: Przeczytane, Ulubione, Posiadam
Przeczytana: 20 października 2016

Zielnik - przywołuje mi na myśl ten szkolny, robiony ręcznie przez nas samych, w którym wklejało się wszystkie dostępne z ogrodów gałązki ziół, ususzone listki, a nawet kwiaty. Uwielbiałam tę czynność, bo z każdą wklejoną rośliną poznawało się jej historię, przeznaczenie, występowanie, a nawet jej łaciński odpowiednik. Czyli tak po drobince odkrywało się małe tajemnice zaklęte niczym w talizmanach.



Moja kochana babcia zawsze powtarzała, że jeśli kuchnia pachnie, tam jest miłość, szczęście i prawdziwa rodzina, bo zioła nadają potrawom wyjątkowości, wydobywają głębię smaku, aromatu i... potrafią nadać im niepowtarzalności. Można je samemu wyhodować, zebrać i ususzyć, a wachlarz ich dostępności jest szeroki, dając mnóstwo rodzajów możliwości ich wykorzystania. Coraz lepiej przekonujemy się do ziół. I dobrze, bo jak udowadnia Lara Gessler, zioła mają swą moc sprawczą i można je różnorako wykorzystać.

Zapraszam na całą recenzję...

książek: 121
justprincehubertt | 2017-09-29
Na półkach: Posiadam, Przeczytane
książek: 503
PepsiCola | 2017-04-10
Na półkach: Przeczytane
Przeczytana: 05 kwietnia 2017
książek: 292
pink | 2017-02-20
Na półkach: Przeczytane, Kulinaria
Przeczytana: 20 lutego 2017
książek: 1274
Emma | 2016-12-14
Na półkach: Przeczytane
książek: 930
kaśka | 2016-11-10
Na półkach: Przeczytane, Posiadam
książek: 1575
katjak1 | 2016-10-08
Na półkach: Przeczytane
książek: 6304
MrGwyn | 2017-12-29
Na półkach: Chcę przeczytać
książek: 357
Flytothesky | 2017-05-19
Na półkach: Chcę przeczytać
książek: 444
KiteKat222 | 2017-02-02
Na półkach: Chcę przeczytać
zobacz kolejne z 10 
Przeczytaj także

Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading
Cytaty z książki
Inne książki autora
  • Zioła na talerzu
    Zioła na talerzu
    Andrzej Polan, Grzegorz Łapanowski, Eliza Mórawska, Marta Dymek, Zofia Cudny, M...
więcej książek tego autora
zgłoś błąd zgłoś błąd