Słodki zielnik Lary

Okładka książki Słodki zielnik Lary Lara Gessler
Okładka książki Słodki zielnik Lary
Lara Gessler Wydawnictwo: Edipresse kulinaria, przepisy kulinarne
256 str. 4 godz. 16 min.
Kategoria:
kulinaria, przepisy kulinarne
Tytuł oryginału:
Lara's sweet herbarium
Wydawnictwo:
Edipresse
Data wydania:
2016-09-28
Data 1. wyd. pol.:
2016-09-28
Liczba stron:
256
Czas czytania
4 godz. 16 min.
Język:
polski
ISBN:
9788379454150
Tagi:
zioła przepisy słodycze
Średnia ocen

6,2 6,2 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Książki autora

Okładka książki Zioła na talerzu Zofia Cudny, Marta Dymek, Lara Gessler, Tomasz Jakubiak, Samar Khanafer, Daria Ładocha, Grzegorz Łapanowski, Marieta Marecka, Marianna Medyńska, Eliza Mórawska-Kmita, Andrzej Polan, Paweł Sacha, Maia Sobczak, Jerzy Sobieniak, Tomasz Woźniak
Ocena 7,2
Zioła na talerzu Zofia Cudny, Marta ...

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
6,2 / 10
19 ocen
Twoja ocena
0 / 10

OPINIE i DYSKUSJE

Sortuj:
avatar
10
9

Na półkach:

Celebrycki debiut na tle kuchni.

Zioła w deserach, to hasło przykuło moją uwagę oraz ciekawość tego, co na ten temat może przekazać młoda osoba z 'restauracyjnej' rodziny.

Niestety, ale wartość merytoryczna przepisów to jakieś 20% całej książki, więc tak naprawdę to panna Gessler zabawiła się w promocję własnej osoby. Dużo opisów z życia prywatnego, wątpliwej jakości prywatne zdjęcia (przypadkowe kadry? przerost formy nad treścią?) i tragiczne tłumaczenie na język angielski. Po ekscytacji z trzymania już w ręku i przeczytania tej książki, nastąpił u mnie nagły smutek oraz poczucie bycia oszukanym. Podejrzewam, że dłużej zajęło autorce pisanie swoich podziękowań i osobistych wywodów niż faktyczne rozwinięcie tematu zielarstwa na słodko.

Pojawiła się myśl, aby powycinać opisy ziół i przepisy, czyli zostawić to, co wartościowe. Ale książka jednak poszła w świat, gdyż zdecydowanie za dużo jest przepisów bazujących na prostych cukrach.

Pani Larze Gessler życzę obrania własnej drogi rozwoju, bez wyraźnego wpływu znanej matki, która słynie ze sprzedawania prywatności w kulinarnych oparach.

Celebrycki debiut na tle kuchni.

Zioła w deserach, to hasło przykuło moją uwagę oraz ciekawość tego, co na ten temat może przekazać młoda osoba z 'restauracyjnej' rodziny.

Niestety, ale wartość merytoryczna przepisów to jakieś 20% całej książki, więc tak naprawdę to panna Gessler zabawiła się w promocję własnej osoby. Dużo opisów z życia prywatnego, wątpliwej jakości...

więcej Pokaż mimo to

avatar
64
29

Na półkach:

Fajne, niezbyt trudne przepisy. Widać, że Lara włożyła w tę książkę bardzo dużo serca :) Polecam, gdyż można tu znaleźć niebanalne pomysły ze zwyczajnymi składnikami!

Fajne, niezbyt trudne przepisy. Widać, że Lara włożyła w tę książkę bardzo dużo serca :) Polecam, gdyż można tu znaleźć niebanalne pomysły ze zwyczajnymi składnikami!

Pokaż mimo to

avatar
774
772

Na półkach: , ,

Zielnik - przywołuje mi na myśl ten szkolny, robiony ręcznie przez nas samych, w którym wklejało się wszystkie dostępne z ogrodów gałązki ziół, ususzone listki, a nawet kwiaty. Uwielbiałam tę czynność, bo z każdą wklejoną rośliną poznawało się jej historię, przeznaczenie, występowanie, a nawet jej łaciński odpowiednik. Czyli tak po drobince odkrywało się małe tajemnice zaklęte niczym w talizmanach.



Moja kochana babcia zawsze powtarzała, że jeśli kuchnia pachnie, tam jest miłość, szczęście i prawdziwa rodzina, bo zioła nadają potrawom wyjątkowości, wydobywają głębię smaku, aromatu i... potrafią nadać im niepowtarzalności. Można je samemu wyhodować, zebrać i ususzyć, a wachlarz ich dostępności jest szeroki, dając mnóstwo rodzajów możliwości ich wykorzystania. Coraz lepiej przekonujemy się do ziół. I dobrze, bo jak udowadnia Lara Gessler, zioła mają swą moc sprawczą i można je różnorako wykorzystać.

Zapraszam na całą recenzję na:
http://nietypowerecenzje.blox.pl/2016/10/8222Slodki-zielnik-Lary-Laras-sweet-herbarium8221.html

Zielnik - przywołuje mi na myśl ten szkolny, robiony ręcznie przez nas samych, w którym wklejało się wszystkie dostępne z ogrodów gałązki ziół, ususzone listki, a nawet kwiaty. Uwielbiałam tę czynność, bo z każdą wklejoną rośliną poznawało się jej historię, przeznaczenie, występowanie, a nawet jej łaciński odpowiednik. Czyli tak po drobince odkrywało się małe tajemnice...

więcej Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Przeczytane
    25
  • Chcę przeczytać
    14
  • Posiadam
    12
  • 2020
    1
  • Ulubione
    1
  • Chcę w prezencie
    1
  • Kuchnia
    1
  • Kucharskie
    1
  • 1 DOMOWA BIBLIOTECZKA
    1
  • Sprzedane
    1

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Słodki zielnik Lary


Podobne książki

Przeczytaj także