Five Quarters: Recipes and Notes from a Kitchen in Rome

Okładka książki Five Quarters: Recipes and Notes from a Kitchen in Rome Rachel Roddy
Okładka książki Five Quarters: Recipes and Notes from a Kitchen in Rome
Rachel Roddy Wydawnictwo: Saltyard Books kulinaria, przepisy kulinarne
384 str. 6 godz. 24 min.
Kategoria:
kulinaria, przepisy kulinarne
Wydawnictwo:
Saltyard Books
Data wydania:
2015-06-04
Data 1. wydania:
2015-06-04
Liczba stron:
384
Czas czytania
6 godz. 24 min.
Język:
angielski
ISBN:
9781444735062
Średnia ocen

9,0 9,0 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
9,0 / 10
1 ocen
Twoja ocena
0 / 10

OPINIE i DYSKUSJE

Sortuj:
avatar
88
33

Na półkach: , ,

Bomba! Tak można określić pierwszą książkę (druga już w drodze) Rachel Roddy. Znajdziemy tutaj sporo przepisów kuchni Wiecznego Miasta a pomiędzy sporo tytułowych notatek. A co w nich znajdziemy? Praktyczne porady jak przygotować odpowiednio warzywa, mięsa, czym się charakteryzują najlepsze składniki plus sporo krótkich opowieści o życiu w Rzymie, przygodach kulinarnych, ulubionych trattoriach Autorki, migawki z życia rodzinnego... Książkę sprawnie się czyta, co umożliwia dość nietypowy układ. W ramach rozdziałów notatki i przepisy są ułożone w jednym ciągu (nie ma jednego przepisu na 1-2 strony),co przy niemal czterystu stronach i oszczędnych zdjęciach robi wrażenie. Co do zdjęć to sprawiają wrażenie równie domowych jak przepisy. Nie są technicznie wymuskane, obłożone masą drogich kuchennych gadżetów i garów na które stać nielicznych. Są szczere, bezpośrednie, jakby wyrwane z rodzinnego albumu. Must have każdego miłośnika włoskiej kuchni.

Bomba! Tak można określić pierwszą książkę (druga już w drodze) Rachel Roddy. Znajdziemy tutaj sporo przepisów kuchni Wiecznego Miasta a pomiędzy sporo tytułowych notatek. A co w nich znajdziemy? Praktyczne porady jak przygotować odpowiednio warzywa, mięsa, czym się charakteryzują najlepsze składniki plus sporo krótkich opowieści o życiu w Rzymie, przygodach kulinarnych,...

więcej Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Chcę przeczytać
    1
  • Posiadam
    1
  • Kuchnia
    1
  • Przeczytane
    1

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Five Quarters: Recipes and Notes from a Kitchen in Rome


Podobne książki

Przeczytaj także