Five Quarters: Recipes and Notes from a Kitchen in Rome
- Kategoria:
- kulinaria, przepisy kulinarne
- Wydawnictwo:
- Saltyard Books
- Data wydania:
- 2015-06-04
- Data 1. wydania:
- 2015-06-04
- Liczba stron:
- 384
- Czas czytania
- 6 godz. 24 min.
- Język:
- angielski
- ISBN:
- 9781444735062
- Winner of the Guild of Food Writers First Book Award 2015
- Winner of the André Simon Food Book Award 2015
'Of course I thought Rome was glorious, but I didn't want to stay. A month, three at most, then I'd take a train back to Sicily to finish the clockwise journey I'd interrupted, before moving even further southwards...'
Instead, captivated by the exhilarating life of Testaccio, the wedge-shaped quarter of Rome that centres round the old slaughterhouse and the bustling food market, Rachel decided to rent a flat and live there. Thus began an Italian adventure that's turned into a brand new life. FIVE QUARTERS charts a year in Rachel's small kitchen, shopping, cooking, eating and writing, capturing a uniquely domestic picture of life in this vibrant, charismatic city.
Combining Rachel's love of Italian food and cooking with a strong nostalgia for home and memories of growing up in England, this is a cookbook to read in bed as well as to use in the kitchen.
Porównaj ceny
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Mogą Cię zainteresować
Książka na półkach
- 1
- 1
- 1
- 1
Cytaty
Bądź pierwszy
Dodaj cytat z książki Five Quarters: Recipes and Notes from a Kitchen in Rome
Dodaj cytat
OPINIE i DYSKUSJE
Bomba! Tak można określić pierwszą książkę (druga już w drodze) Rachel Roddy. Znajdziemy tutaj sporo przepisów kuchni Wiecznego Miasta a pomiędzy sporo tytułowych notatek. A co w nich znajdziemy? Praktyczne porady jak przygotować odpowiednio warzywa, mięsa, czym się charakteryzują najlepsze składniki plus sporo krótkich opowieści o życiu w Rzymie, przygodach kulinarnych, ulubionych trattoriach Autorki, migawki z życia rodzinnego... Książkę sprawnie się czyta, co umożliwia dość nietypowy układ. W ramach rozdziałów notatki i przepisy są ułożone w jednym ciągu (nie ma jednego przepisu na 1-2 strony),co przy niemal czterystu stronach i oszczędnych zdjęciach robi wrażenie. Co do zdjęć to sprawiają wrażenie równie domowych jak przepisy. Nie są technicznie wymuskane, obłożone masą drogich kuchennych gadżetów i garów na które stać nielicznych. Są szczere, bezpośrednie, jakby wyrwane z rodzinnego albumu. Must have każdego miłośnika włoskiej kuchni.
Bomba! Tak można określić pierwszą książkę (druga już w drodze) Rachel Roddy. Znajdziemy tutaj sporo przepisów kuchni Wiecznego Miasta a pomiędzy sporo tytułowych notatek. A co w nich znajdziemy? Praktyczne porady jak przygotować odpowiednio warzywa, mięsa, czym się charakteryzują najlepsze składniki plus sporo krótkich opowieści o życiu w Rzymie, przygodach kulinarnych,...
więcej Pokaż mimo to