Domowe gotowanie. Techniki i narzędzia

Tłumaczenie: Maria Jędrzejczyk
Wydawnictwo: Buchmann
7 (1 ocen i 1 opinia) Zobacz oceny
10
0
9
0
8
0
7
1
6
0
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
Edytuj książkę
szczegółowe informacje
tytuł oryginału
Tools & Techniques
data wydania
ISBN
9788376703312
liczba stron
368
język
polski
dodał
kebby

Mapa drogowa kucharskich działań! Książka prezentuje ponad 250 technik przygotowania posiłków, ponad 50 podstawowych przepisów oraz praktyczne podpowiedzi jak ratować sytuację, bez zaczynania wszystkiego od początku. Ponadto czytelnik znajdzie w książce: - listę podstawowych przyborów, - elementarz stylów krojenia, - trudniejsze zadania kuchenne, m.in.: krojenie warzyw w różne kształty,...

Mapa drogowa kucharskich działań!
Książka prezentuje ponad 250 technik przygotowania posiłków, ponad 50 podstawowych przepisów oraz praktyczne podpowiedzi jak ratować sytuację, bez zaczynania wszystkiego od początku.
Ponadto czytelnik znajdzie w książce:
- listę podstawowych przyborów,
- elementarz stylów krojenia,
- trudniejsze zadania kuchenne, m.in.: krojenie warzyw w różne kształty, obieranie kurczaka z kości i skóry, przygotowywanie domowego makaronu,
- indeksy narzędzi i technik kucharskich,
- tabele przeliczników miar oraz temperatury przygotowania mięsa.

 

źródło opisu: http://www.grupawydawniczafoksal.pl/ksiazki/domowe...(?)

źródło okładki: http://www.grupawydawniczafoksal.pl/ksiazki/domowe...»

pokaż więcej

Brak materiałów.
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Dodaj dyskusję
Dyskusje o książce
    Obecnie jeszcze nie ma dyskusji powiązanych z tą książką.
Sortuj opinie wg
Opinie czytelników (1)
 Pokaż tylko oceny z treścią
książek: 185
kebby | 2016-04-01
Na półkach: Przeczytane, Posiadam, Kuchnia

Podstawy kuchennej magii. Znajdziemy tu niemal wszystko. Od doboru sprzętów kuchennych po wyrafinowane techniki przyrządzania dań. Po drodze mamy opisy może i prozaiczne, jak krojenie boczku w kostkę czy wypestkowanie pomidora (ach ci Amerykanie!) ale przecież nie każdy musi znać takie oczywiste oczywistości. Książka jest adresowana przede wszystkim dla osób dopiero co przsekraczających próg kuchni, ale i średniozaawansowani znajdą tu coś dla siebie, np. uporządkowanie i uzupełnienie posiadanej już wiedzy.

Przeczytaj także

Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading
Zapisując się na newsletter zgadzasz się na otrzymywanie informacji z serwisu Lubimyczytac.pl w tym informacji handlowych, oraz informacji dopasowanych do twoich zainteresowań i preferencji. Twój adres email będziemy przetwarzać w celu kierowania do Ciebie treści marketingowych w formie newslettera. Więcej informacji w Polityce Prywatności.
Cytaty z książki
Na półkach
pokaż wszystkie
zgłoś błąd zgłoś błąd