Kuchnia węgierska

Tłumaczenie: Urszula Krajewska
Wydawnictwo: Czasopisma Wojskowe
6 (1 ocen i 0 opinii) Zobacz oceny
10
0
9
0
8
0
7
0
6
1
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
Edytuj książkę
szczegółowe informacje
tytuł oryginału
Ungarische Küche
data wydania
ISBN
8390017229
liczba stron
159
język
polski
dodał
takisobiejac

Jedno z przysłów powiada, że na Węgrzech łatwiej o białego kruka niż o gospodynię, która nie jest mistrzynią kuchni. Ale sztuka gotowania nie jest w tym kraju jedynie przywilejem kobiet.
Istnieją na przykład takie potrawy, które według pradawnych zwyczajów mogą być przyrządzane jedynie przez mężczyzn. Do nich należy przede wszystkim słynny na całym świecie gulasz węgierski.

 

źródło opisu: Wydawnictwo Czasopisma Wojskowe,

źródło okładki: Zdjęcie autorskie

Brak materiałów.
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Dodaj dyskusję
Dyskusje o książce
    Obecnie jeszcze nie ma dyskusji powiązanych z tą książką.
Sortuj opinie wg
Opinie czytelników (0)
 Pokaż tylko oceny z treścią
Brak opinii. Napisz pierwszą opinię!
Przeczytaj także

Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading
Zapisując się na newsletter zgadzasz się na otrzymywanie informacji z serwisu Lubimyczytac.pl w tym informacji handlowych, oraz informacji dopasowanych do twoich zainteresowań i preferencji. Twój adres email będziemy przetwarzać w celu kierowania do Ciebie treści marketingowych w formie newslettera. Więcej informacji w Polityce Prywatności.
Cytaty z książki
zgłoś błąd zgłoś błąd