Słodki sposób na alergię. Wpieki i desery bez mleka i jajek a czasem bez glutenu
- Kategoria:
- zdrowie, medycyna
- Wydawnictwo:
- Pascal
- Data wydania:
- 2015-03-04
- Data 1. wyd. pol.:
- 2015-03-04
- Liczba stron:
- 288
- Czas czytania
- 4 godz. 48 min.
- Język:
- polski
- ISBN:
- 9788376425061
Jestem mamą alergika. Wychowanie dziecka uczulonego na wiele pokarmów
wymaga ograniczeń i restrykcyjnej diety. A przecież trudno wyobrazić
sobie malucha, który nie miałby ochoty sięgnąć po ciastko z kremem...
Oryginalne przepisy na desery bez mleka czy jajek to źródło inspiracji
dla rodziców – życie z alergią, choć niełatwe, może być słodkie. Z
przyjemnością skorzystam z wielu pomysłów, jakie daje ta książka.
Polecam gorąco! /Halina Mlynkova/
Ta książka nie jest kolejną pozycją z serii: modne diety. Alergia to
choroba cywilizacyjna, a jadłospis wykluczający mleko, jajka czy gluten
to często konieczność, nie kaprys. Autorka proponuje łatwe przepisy na
pyszne dania, dodając do tego sporą dawkę wiedzy, która pomoże
zrozumieć, na czym polega problem i jak sobie z nim radzić. Prosto,
skutecznie i smacznie. /Renata Ciemięga, redaktor magazynów
„Dobre Rady” i „Samo Zdrowie”/
Przejrzyste podejście do tematu uczuleń pokarmowych. Autorka zgrabnie
łączy teorię z praktyką, czyli kuszącymi i słodkimi przepisami. Lektura
obowiązkowa dla rodziców małych alergików! /dr
n. med. Beata Adamczyk, specjalista alergolog/
***
Jak w prosty sposób przygotować słodkości bez mleka, jajek czy glutenu?
Małgorzata Kalemba-Drożdż rzuca wyzwanie alergiom pokarmowym. Jest mamą
dwójki dzieci. Pech chciał, że oboje mają alergię na mleko i jajka. Ze
względu na ograniczenia dietetyczne musiała zrewolucjonizować swoją
kuchnię.
W książce znajdziesz 161 oryginalnych przepisów na domowe wypieki, koktajle
i desery.
Upiecz swojemu dziecku pyszne muffinki świętojańskie, szarlotkę bez
ciasta i miodownik z kremem z kaszy jaglanej.
Wypróbuj przepis na chlebek bananowy albo batoniki zbożowe.
Dowiedz się, jak przyrządzić lody rabarbarowo-truskawkowe i
ciasteczka chałwowe.
Zainspiruj się! Wiele składników możesz zamienić w zależności od
indywidualnych upodobań i ograniczeń diety.
Małgorzata Kalemba-Drożdż – autorka bloga kulinarnego Trochę
Inna Cukiernia i książki Pyszne chwasty. Doktor
biochemii, prowadzi badania naukowe, wykłada racjonalne żywienie.
Porównaj ceny
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Mogą Cię zainteresować
Książka na półkach
- 17
- 7
- 4
- 2
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
Cytaty
Bądź pierwszy
Dodaj cytat z książki Słodki sposób na alergię. Wpieki i desery bez mleka i jajek a czasem bez glutenu
Dodaj cytat
OPINIE i DYSKUSJE
duzo ciekawych i smacznych przepisów
duzo ciekawych i smacznych przepisów
Pokaż mimo toBardzo pomocna książka przy konieczności gotowania/pieczenia "bez" - w tym przypadku głównie bez mleka i bez jaj. Sprawdzone przeze mnie przepisy wychodziły bez problemu, smaczne nawet dla osób, które nie muszą eliminować ze swojej diety żadnych produktów. Wiem, że w dobie wszechobecnego internetu, który zawiera coraz więcej przepisów na tego typu desery ciężko jest wydać pieniądze na kolejną książkę kucharską, ale ja nie żałuję tej decyzji a z książki korzystam przynajmniej raz w tygodniu :)
Bardzo pomocna książka przy konieczności gotowania/pieczenia "bez" - w tym przypadku głównie bez mleka i bez jaj. Sprawdzone przeze mnie przepisy wychodziły bez problemu, smaczne nawet dla osób, które nie muszą eliminować ze swojej diety żadnych produktów. Wiem, że w dobie wszechobecnego internetu, który zawiera coraz więcej przepisów na tego typu desery ciężko jest wydać...
więcej Pokaż mimo toCiekawe i inspirujące przepisy na słodkie smakołyki przystosowane do diety bezmlecznej i bezjajecznej, ale które mogą sprawić przyjemność nie tylko alergikom, ale i weganom, a także zupełnie zwyczajnym łasuchom.
Książka zawiera bardzo wartościowy wstęp, w którym autorka opisuje jak codziennym życiu, nie tylko w kuchni. Bardzo ważne, że oprócz wiedzy naukowej, autorka dzieli się swoimi doświadczeniami jako matki alergicznych dzieci i udziela porad w kwestiach, o których lekarze zazwyczaj nie mówią.
Ciekawe i inspirujące przepisy na słodkie smakołyki przystosowane do diety bezmlecznej i bezjajecznej, ale które mogą sprawić przyjemność nie tylko alergikom, ale i weganom, a także zupełnie zwyczajnym łasuchom.
więcej Pokaż mimo toKsiążka zawiera bardzo wartościowy wstęp, w którym autorka opisuje jak codziennym życiu, nie tylko w kuchni. Bardzo ważne, że oprócz wiedzy naukowej, autorka dzieli...