Jadalne kwiaty. 178 przepisów na dania z kwiatów
- Kategoria:
- kulinaria, przepisy kulinarne
- Data wydania:
- 2016-03-30
- Liczba stron:
- 352
- Język:
- polski
- ISBN:
- 9788376427034
- Tagi:
- kwiaty
Słodkie pierwiosnki, kwaśne begonie, goryczkowe aksamitki, pikantne nasturcje – kwiaty mogą nie tylko przepięknie wyglądać, lecz także doskonale… smakować! Małgorzata Kalemba-Drożdż wprowadza je do swojej kuchni nie w charakterze dekoracji, ale jako danie główne.
Rozsmakuj się w złocistej tarcie z kwiatami cukinii. Oczaruj gości czekoladowym tortem fiołkowym i truflami w hibiskusowym pudrze. Poznaj lecznicze właściwości syropu z podbiału i skosztuj wyśmienitej nalewki pierwiosnkowej.
Jadalne kwiaty to niezwykła książka kucharska. Dowiesz się, jakich kwiatów trzeba unikać, a jakie są w pełni bezpieczne, jak je zbierać i przechowywać, oraz przede wszystkim – jak przyrządzić z nich pyszne potrawy. 178 przepisów na dania jak z bajki!
Porównaj ceny
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Polecane księgarnie
Pozostałe księgarnie
Informacja
Oceny
Książka na półkach
- 75
- 32
- 12
- 5
- 2
- 2
- 1
- 1
- 1
- 1
Opinie [1]
Niesamowita książka! Piękna, kolorowa i niezmiernie ciekawa. Wydawało się, że w kulinariach widzieliśmy już wszystko, tym czasem autorka "Jadalnych kwiatów" otwiera przed czytelnikami kompletnie nieznane pola do eksploatacji. Ogromnym plusem książki jest systematyka i porządek prezentowanej treści. Bardzo obszerny wstęp dokładnie porusza wszystkie kwestie, które trzeba i...
więcej