Jedz inaczej. Dlaczego jemy to, co jemy
- Kategoria:
- nauki społeczne (psychologia, socjologia, itd.)
- Wydawnictwo:
- Znak Literanova
- Data wydania:
- 2016-01-11
- Data 1. wyd. pol.:
- 2016-01-11
- Liczba stron:
- 240
- Czas czytania
- 4 godz. 0 min.
- Język:
- polski
- ISBN:
- 9788324027507
- Tłumacz:
- Aleksandra Kamińska
- Tagi:
- jedzenie dieta
Czy wiecie, że siadając do posiłku w większym gronie zjadamy więcej, a
kiedy częstujemy się potrawami w określonej kolejności, jemy mniej?
Czy wiecie, że nagradzanie dziecka za zjedzenie określonego warzywa może
sprawić, że nie będzie lubiło jego smaku w przyszłości?
Czy wiecie, że lubić coś to nie to samo, co mieć na coś ochotę – i
odwrotnie?
Leanne Cooper wykorzystuje swoją wiedzę z zakresu dietetyki i
psychologii, by wyjaśnić wiele zjawisk, które powodują, że jemy to, co
jemy.
Jedz inaczej to praktyczny poradnik z prostymi ćwiczeniami, które
sprawią, że nauczycie się jeść zdrowiej, lepiej i mniej i nie będziecie
musieli już sięgać po kolejne diety. Dzięki tej książce poznacie też
wiele sztuczek stosowanych przez marketingowców i restauratorów i
nauczycie się omijać pułapki, w które wpada większość z nas.
Porównaj ceny
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Mogą Cię zainteresować
Książka na półkach
- 118
- 107
- 48
- 4
- 2
- 2
- 2
- 2
- 2
- 2
Opinia
Dla mnie jako byłej studentki m.in. technologii żywności, oraz osoby zainteresowanej zdrowym żywieniem książka nie wniosła nic nowego.Zawiera praktyczne wskazówki, porady i zadania wyróżnione kolorem niebieskim. Sama autorka kilka razy wspomina, że książka może być uzupełnieniem pracy z pacjentami. Myślę jednak, że przeciętna osoba wielu rzeczy może nie zrozumieć, ale możliwe że zachęci ją ona do zmian. W książce znajdziemy zarówno psychologiczne i fizjologiczne wytłumaczenie procesów związanych z jedzeniem, uczuciem głodu i wielu innych ciekawostek. Mimo wszystko oczekiwałam czegoś innego po tym tytule.
Dla mnie jako byłej studentki m.in. technologii żywności, oraz osoby zainteresowanej zdrowym żywieniem książka nie wniosła nic nowego.Zawiera praktyczne wskazówki, porady i zadania wyróżnione kolorem niebieskim. Sama autorka kilka razy wspomina, że książka może być uzupełnieniem pracy z pacjentami. Myślę jednak, że przeciętna osoba wielu rzeczy może nie zrozumieć, ale...
więcej Pokaż mimo to