Sekrety urody Koreanek. Elementarz pielęgnacji

Okładka książki Sekrety urody Koreanek. Elementarz pielęgnacji autora Charlotte Cho, 9788324035908
Okładka książki Sekrety urody Koreanek. Elementarz pielęgnacji
Joanna Dziubińska

Kup Sekrety urody Koreanek. Elementarz pielęgnacji w ulubionej księgarnii

Oceny książki Sekrety urody Koreanek. Elementarz pielęgnacji

OPINIE i DYSKUSJE o książce Sekrety urody Koreanek. Elementarz pielęgnacji

Pozycja przybliża metody dbania o cerę, oczyszczania, pielęgnacji. Ciekawa pozycja dla osób, które mają dość ukrywania niedoskonałości pod grubą "tapetą" i chciałyby postawić na kompleksową pielęgnację.

Dopiero niedawno stwierdziłam że chce wejść bardziej w temat pielęgnacji . Ta książka posłużyła mi za dobry przewodnik na start. Autorka dobrze podzieliła rozdziały i w łatwy sposób przekazuje wiedzę. Dodatkowy plus za podzielenie się przez autorkę własną historią i przedstawienie kultury koreańskiej.

Autorka opisuje swoje życie po przeprowadzce do Korei. Odczułam że jest zachwycona (zdecydowanie przesadną) kulturą dbania o swój wygląd. Promuje również stosowanie filtrów przeciwsłonecznych „zawsze” i „wszędzie”, co jak dziś wiadomo wzbudza pewne kontrowersje.
Autorka jest właścicielką sklepu (o którym wielokrotnie wspomina) z koreańskimi kosmetykami, a ja trochę czułam się jakbym czytała długą ulotkę tego sklepu czy jakiś sponsorowany materiał. Poza tym książka napisana jest dość chaotycznie, występują liczne powtórzenia treści, jest dosyć taka pusta- bez głębi.
Zawiera kilka ciekawych informacji dotyczących urody, jednak można by napisać to na kilku stronach- reszta to opisy konkretnych kosmetyków (bardziej przypominające ich promowanie) i przeżycia autorki.

4830 użytkowników ma tytuł Sekrety urody Koreanek. Elementarz pielęgnacji na półkach głównych
1380 użytkowników ma tytuł Sekrety urody Koreanek. Elementarz pielęgnacji na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Sekrety urody Koreanek. Elementarz pielęgnacji

Cytaty z książki Sekrety urody Koreanek. Elementarz pielęgnacji