Historia roślin jadalnych

Okładka książki Historia roślin jadalnych
Jarosław Molenda Wydawnictwo: Bellona flora i fauna
246 str. 4 godz. 6 min.
Kategoria:
flora i fauna
Wydawnictwo:
Bellona
Data wydania:
2014-11-06
Data 1. wyd. pol.:
2014-11-06
Liczba stron:
246
Czas czytania
4 godz. 6 min.
Język:
polski
ISBN:
9788311134249
Średnia ocen

                5,5 5,5 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Książki autora

Mogą Cię zainteresować

Oficjalne recenzje i

Słodko wytrawna historia świata



3587 612 23

Oceny

Średnia ocen
5,5 / 10
59 ocen
Twoja ocena
0 / 10

Opinia

avatar
34
2

Na półkach:

Po lekturze 1 rozdziału o Ayahuasce ciężko pozbyć się wrażenia, że autor sam pisał go pod wpływem halucynogenów. Twierdzi m.in, że Indianie po spożyciu Ayahuaski zyskują wiedzę o budowie genów i podwójnej helisy DNA oraz nabywają zdolność telepatii. Nienaukowe podejście oraz nielogiczne i absurdalne wnioski porażają. Na przykład - Dimetylotryptamina (DMT) zawarta w ayahuasce ma podobną budowę do serotoniny (popularny neuroprzekaźnik). Bardzo łatwo sprawdzić, że jest tak dlatego, że obie substancje powstają z tryptaminy (b.powszechny aminokwas). Dzięki podobnej budowie DMT łączy się z receptorami serotoniny i zaburza transmisję serotoninergiczną w mózgu. W efekcie wywołuje halucynacje. Autor sugeruje jednak, że w ten sposób Bóg dał człowiekowi klucz do innego wymiaru... Boże dopomóż!

Po lekturze 1 rozdziału o Ayahuasce ciężko pozbyć się wrażenia, że autor sam pisał go pod wpływem halucynogenów. Twierdzi m.in, że Indianie po spożyciu Ayahuaski zyskują wiedzę o budowie genów i podwójnej helisy DNA oraz nabywają zdolność telepatii. Nienaukowe podejście oraz nielogiczne i absurdalne wnioski porażają. Na przykład - Dimetylotryptamina (DMT) zawarta w...

więcej Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Chcę przeczytać
    93
  • Przeczytane
    70
  • Posiadam
    19
  • 2022
    5
  • 2023
    4
  • Typ B: Gatunek: Historia
    2
  • Teraz czytam
    2
  • Audiobooki
    2
  • Przyroda
    2
  • Audiobook
    2

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Historia roślin jadalnych


Podobne książki

Przeczytaj także