-
Artykuły„Kobiety rodzą i wychowują cywilizację” – rozmowa z Moniką RaspenBarbaraDorosz1
-
ArtykułyMagiczne sekrety babć (tych żywych i tych nie do końca…)corbeau0
-
ArtykułyNapisz recenzję powieści „Kroczący wśród cieni” i wygraj pakiet książek!LubimyCzytać2
-
ArtykułyLiam Hemsworth po raz pierwszy jako Wiedźmin, a współlokatorka Wednesday debiutuje jako detektywkaAnna Sierant1
Biblioteczka
2020-06-22
2019-11
2018-12
2019-04-19
Książka napisana w taki sposób, że śmiałam się na głos czytając ją w publicznych środkach transportu. Przemycone dużo medycznej wiedzy, a także realiów pracy w publicznych ośrodkach zdrowia. Uważam, że obowiązkowa lektura nie dla lekarzy, ale dla każdego, kto był, jest i będzie kiedyś pacjentem.
Książka napisana w taki sposób, że śmiałam się na głos czytając ją w publicznych środkach transportu. Przemycone dużo medycznej wiedzy, a także realiów pracy w publicznych ośrodkach zdrowia. Uważam, że obowiązkowa lektura nie dla lekarzy, ale dla każdego, kto był, jest i będzie kiedyś pacjentem.
Pokaż mimo to2019-01
2019-01-16
2019-01
Książka wbrew opisowi na okładce wcale nie jest książką bezwstydną, nie jest odkrywcza, nie jest kontrowersyjna. Ma lepsze i gorsze rozdziały. Do przeczytania przez dwa wieczory, dla zabicia czasu, ale nie liczyłabym na zdobycie jakiejś konkretnej wiedzy.
Książka wbrew opisowi na okładce wcale nie jest książką bezwstydną, nie jest odkrywcza, nie jest kontrowersyjna. Ma lepsze i gorsze rozdziały. Do przeczytania przez dwa wieczory, dla zabicia czasu, ale nie liczyłabym na zdobycie jakiejś konkretnej wiedzy.
Pokaż mimo to
Książka jest niesamowita. Przede wszystkim pięknie wydana, z podziałem na pory roku, żeby gotować sezonowo. Oparta na polskich warzywach, produktach, przyprawach, tradycyjnych potrawach, oczywiście w wersji wegańskiej. Żadnych wymyślnych składników, które trzeba szukać w specjalnych sklepach. Zakupy na bazarku + sklep osiedlowy załatwią sprawę. W tydzień wypróbowałam już 6 przepisów, wszystkie bezbłędne. Przepisy są szybkie, nieskomplikowane i smakują genialnie. Dodatkowo pod każdym przepisem są porady np. jak wykorzystać pozostałe składniki, jakie zamienniki zastosować itp. Napisana jest też w taki sposób, że kilkukrotnie śmiałam się czytając opis czy porady. Polecam każdemu.
Książka jest niesamowita. Przede wszystkim pięknie wydana, z podziałem na pory roku, żeby gotować sezonowo. Oparta na polskich warzywach, produktach, przyprawach, tradycyjnych potrawach, oczywiście w wersji wegańskiej. Żadnych wymyślnych składników, które trzeba szukać w specjalnych sklepach. Zakupy na bazarku + sklep osiedlowy załatwią sprawę. W tydzień wypróbowałam już 6...
więcej Pokaż mimo to