Mroczniejszy odcień magii

Okładka książki Mroczniejszy odcień magii
Victoria Schwab Wydawnictwo: Zysk i S-ka Cykl: Odcienie magii (tom 1) fantasy, science fiction
Odcienie magii (tom 1)
A Darker Shade of Magic
2016-07-11
2016-01-01
2015-02-24
Ewa Wojtczak

Kup Mroczniejszy odcień magii w ulubionej księgarnii

Oficjalne recenzje książki Mroczniejszy odcień magiii

Opowieść o czterech miastach

1592 186 105

Oceny książki Mroczniejszy odcień magii

OPINIE i DYSKUSJE o książce Mroczniejszy odcień magii

Nie wybitna książka, ale świetnie się bawiłam czytając ją. Dynamiczna akcja i ciekawy świat. Co prawda bohaterowie nie najciekawszi ale też nie tenerwujący.

Dobry początek serii

Trudno mi było przebrnąć przez początek książki, a końcówka to wynagrodziła. Jednoczenie miałam poczucie, że świat Kella i Lili został tylko zarysowany, bez szczegółów. Niektóre wydarzenia zaczynały się i kończyły pochopnie. I wydaje mi się, że mogła to być dużo grubsza książka, wiele w niej niedopowiedziano.
No ale zamówiłam kolejną część, a to chyba dobry znak :)

Dobry początek serii

No ale zamówiłam kolejną część, a to chyba...

Schwab to moja comfort autorka jeśli chodzi o rozrywkowe fantasy, ma warsztat i umie balansować historię tak żeby była przystępna ale nie całkiem banalna. Bohaterowie to nie są dzieci tylko młodzi dorośli którzy wiedzą czego chcą a system magiczny jest pomysłowy.
Podobnie jak w innych jej książkach jak się dłużej zastanowi nad fabułą to zauważa się jak wiele rzeczy jest "bo tak" i bohaterowie nie zastanawiają się zbyt mocno nad tym co robią, a pomimo ogromnego świata fabuła przypadkiem ich prowadzi ciągle tymi samymi ścieżkami.

8895 użytkowników ma tytuł Mroczniejszy odcień magii na półkach głównych
1858 użytkowników ma tytuł Mroczniejszy odcień magii na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Mroczniejszy odcień magii

Cytaty z książki Mroczniejszy odcień magii