Ziemniak
- Kategoria:
- kulinaria, przepisy kulinarne
- Wydawnictwo:
- Buchmann
- Data wydania:
- 2021-09-15
- Data 1. wyd. pol.:
- 2021-09-15
- Liczba stron:
- 256
- Czas czytania
- 4 godz. 16 min.
- Język:
- polski
- ISBN:
- 9788328090934
- Tagi:
- kulinaria ziemniak ziemniaki przepisy książka kucharska przepisy kulinarne kuchnia polska
Znakomite i nieskomplikowane przepisy z ziemniakiem w roli głównej.
Po sukcesie książki „Jajko” pozytywnie zakręcony duet Kasi i Zosi Pilitowskich, mamy i córki z krakowskiej kawiarni „Ranny Ptaszek”, zabiera nas w ziemniaczaną podróż! I to dosłownie, bo w książce znajdziemy potrawy z ziemniakiem w roli głównej ze wszystkich stron świata.
„Ziemniak” podzielony jest na pięć rozdziałów. Są tutaj przepisy podstawowe, pomysły na dania zagniecione, smażone, ulepione, z każdego zakątka świata. A na koniec ziemniaczki na słodko. Oprócz rodzimych pyszności (takich jak pyzy, cepeliny czy kluski śląskie) w „Ziemniaku” znajdziemy także przepisy na bombajskie ziemniaczki Vada Paw, afrykańską zupę z masłem orzechowym czy znane wszystkim miłośnikom nart austriackie rosti. W skrócie - ogrom inspiracji do przyrządzenia prawdziwej skrobiowej uczty!
Powyższy opis pochodzi od wydawcy.
Porównaj ceny
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Mogą Cię zainteresować
Książka na półkach
- 37
- 14
- 5
- 3
- 3
- 2
- 1
- 1
- 1
- 1
Opinia
Ulubieńcy większości z nas. Smażone, pieczone, gotowane. Nie każdy wie, że Inkowie znali je od setek lat. Do Polski warzywo to trafiły po zwycięstwie Jana III Sobieskiego pod Wiedniem. Początkowo uprawiano je jako roślinę ozdobną w ogrodach królewskich. Nieco później odkryto walory smakowe. Nazywane pyrki, pyry, grule, kartofle. Ziemniak bo o nim jest ta książka, a właściwie o wszystkich przepisach, które możecie wykonać. Zarówno te znane wszystkim jak i nieznane nikomu.
Ogromną zaletą przepisów zamieszczonych w tej książce jest fakt łatwości ich wykonania. Nawet osoba o nikłej zdolności kulinarnej poradzi sobie bez problemu.
🥔 Każdy przepis jest dokładnie opisany, do tego zdjęcie, które zachęca do wykonania przepisu. Nie mogłam się zdecydować na konkretny przepis.
🥔 Książka napisana jest przez mamę i córkę, właścicielki baru śniadaniowego Ranny Ptaszek w Krakowie.
Zdecydowanie fani ziemniaka znajdą wiele ciekawych i niezwykle inspirujących przepisów takich jak:
🥔 moskole
🥔 kakory z marchewką
🥔 latkes
🥔 sytocha
🥔 podlaska babka ziemniaczana
🥔 słodkie placki z rodzynkami
Jeśli pragniecie zjeść coś pysznego i zarazem prostego w wykonaniu, nie macie pomysłu na obiad ze znajomymi, przyjaciółmi, rodziną. To książka zdecydowanie dla Was. Ja odnalazłam wiele przepisów, które z pewnością zostaną w mojej kuchni na dłużej.
Ulubieńcy większości z nas. Smażone, pieczone, gotowane. Nie każdy wie, że Inkowie znali je od setek lat. Do Polski warzywo to trafiły po zwycięstwie Jana III Sobieskiego pod Wiedniem. Początkowo uprawiano je jako roślinę ozdobną w ogrodach królewskich. Nieco później odkryto walory smakowe. Nazywane pyrki, pyry, grule, kartofle. Ziemniak bo o nim jest ta książka, a...
więcej Pokaż mimo to