rozwiń zwiń

Ziemniak

Okładka książki Ziemniak
Katarzyna PilitowskaZofia Pilitowska Wydawnictwo: Buchmann kulinaria, przepisy kulinarne
256 str. 4 godz. 16 min.
Kategoria:
kulinaria, przepisy kulinarne
Wydawnictwo:
Buchmann
Data wydania:
2021-09-15
Data 1. wyd. pol.:
2021-09-15
Liczba stron:
256
Czas czytania
4 godz. 16 min.
Język:
polski
ISBN:
9788328090934
Tagi:
kulinaria ziemniak ziemniaki przepisy książka kucharska przepisy kulinarne kuchnia polska
Średnia ocen

                7,4 7,4 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Książki autora

Okładka książki Jajko. Znakomite i nieskomplikowane przepisy z jajkiem w roli głównej Katarzyna Pilitowska, Zofia Pilitowska
Ocena 6,0
Jajko. Znakomi... Katarzyna Pilitowsk...

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
7,4 / 10
13 ocen
Twoja ocena
0 / 10

Opinia

avatar
307
307

Na półkach:

Ulubieńcy większości z nas. Smażone, pieczone, gotowane. Nie każdy wie, że Inkowie znali je od setek lat. Do Polski warzywo to trafiły po zwycięstwie Jana III Sobieskiego pod Wiedniem. Początkowo uprawiano je jako roślinę ozdobną w ogrodach królewskich. Nieco później odkryto walory smakowe. Nazywane pyrki, pyry, grule, kartofle. Ziemniak bo o nim jest ta książka, a właściwie o wszystkich przepisach, które możecie wykonać. Zarówno te znane wszystkim jak i nieznane nikomu.

Ogromną zaletą przepisów zamieszczonych w tej książce jest fakt łatwości ich wykonania. Nawet osoba o nikłej zdolności kulinarnej poradzi sobie bez problemu.

🥔 Każdy przepis jest dokładnie opisany, do tego zdjęcie, które zachęca do wykonania przepisu. Nie mogłam się zdecydować na konkretny przepis.

🥔 Książka napisana jest przez mamę i córkę, właścicielki baru śniadaniowego Ranny Ptaszek w Krakowie.

Zdecydowanie fani ziemniaka znajdą wiele ciekawych i niezwykle inspirujących przepisów takich jak:
🥔 moskole
🥔 kakory z marchewką
🥔 latkes
🥔 sytocha
🥔 podlaska babka ziemniaczana
🥔 słodkie placki z rodzynkami

Jeśli pragniecie zjeść coś pysznego i zarazem prostego w wykonaniu, nie macie pomysłu na obiad ze znajomymi, przyjaciółmi, rodziną. To książka zdecydowanie dla Was. Ja odnalazłam wiele przepisów, które z pewnością zostaną w mojej kuchni na dłużej.

Ulubieńcy większości z nas. Smażone, pieczone, gotowane. Nie każdy wie, że Inkowie znali je od setek lat. Do Polski warzywo to trafiły po zwycięstwie Jana III Sobieskiego pod Wiedniem. Początkowo uprawiano je jako roślinę ozdobną w ogrodach królewskich. Nieco później odkryto walory smakowe. Nazywane pyrki, pyry, grule, kartofle. Ziemniak bo o nim jest ta książka, a...

więcej Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Chcę przeczytać
    37
  • Przeczytane
    14
  • Posiadam
    5
  • Kulinarne
    3
  • Kucharskie
    3
  • 2021
    2
  • Przeczytane w 2021 roku
    1
  • Kuchnia
    1
  • Insta polecajki
    1
  • Przepisy
    1

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Ziemniak


Podobne książki

Przeczytaj także