Przepisy Joli. Złote przeboje - wszystko, co najsmaczniejsze

Okładka książki Przepisy Joli. Złote przeboje - wszystko, co najsmaczniejsze
Jola Caputa Wydawnictwo: Edipresse kulinaria, przepisy kulinarne
224 str. 3 godz. 44 min.
Kategoria:
kulinaria, przepisy kulinarne
Wydawnictwo:
Edipresse
Data wydania:
2019-09-18
Data 1. wyd. pol.:
2019-09-18
Liczba stron:
224
Czas czytania
3 godz. 44 min.
Język:
polski
ISBN:
9788381770156
Średnia ocen

                7,8 7,8 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Książki autora

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
7,8 / 10
10 ocen
Twoja ocena
0 / 10

Opinia

avatar
1562
1544

Na półkach:

Domowe pyszności!
Gotowanie, po latach bycia passe i odżegnywania się od tej czynności na rzecz jadania w restauracjach czy korzystania z gotowych dań, znów staje się modne. Przysłużyły się temu zarówno programy kulinarne, jak i moda na rzeczy „homemade”. Na tej fali powstało wiele poradników kulinarnych, w mniejszym lub większy stopniu inspirujących do samodzielnego przygotowania posiłków.
Jedną z takich książek kucharskich, która nie tylko inspiruje, ale pozwala zamienić każdą próbę przygotowania danego dania w sukces, jest opublikowana nakładem Wydawnictwa Edipresse Książki pozycja pt. „Przepisy Joli. Złote przeboje”. Książka zawierająca najlepsze przepisy Joli Caputy, jest prawdziwą skarbnicą przepisów na proste, ale wybornie smakujące dania, który potrafi przyrządzić każdy, niezależnie od doświadczenia na tym polu. Autorka sięgnęła po przepisy, które zyskały największą popularność w sieci, co do których czytelnicy bloga wypowiedzieli się entuzjastycznie – te opinie również zostały zamieszczone w książce. Jak sama autorka przyznaje, wybór internautów pokrywa się z doświadczeniem autorki, a owe przepisy i potrawy przygotowane na ich podstawie Caputa nazywa „kulinarnymi hitami”.
Po książkę Joli Caputy sięgnąć mogą wszyscy, niezależnie od wieku, płci czy upodobań smakowych, każdy bowiem znajdzie tu coś dla siebie. Prostota wykonania, ograniczona ilość składników oraz dokładna instrukcja jak daną potrawę przyrządzić, opatrzona zdjęciem – to wszystko sprawia, że nasz kulinarny eksperyment nie może się nie udać, nawet jeśli do tej pory jedyne, co potrafiliśmy przygotować, to woda w czajniku.
Publikacja została podzielona na sześć części, które umożliwiają nam nie tylko ułożenie menu dla rodziny na cały tydzień, ale też uraczenie gości pysznym deserem i / lub nalewką. Znalazło się tu również miejsce na sprawdzone przetwory, które pozwolą nam urozmaicić zimowe posiłki i zachować nieco lata w słoiku. Pierwsza część książki, to propozycje smakowitych przystawek, które jednak mogą funkcjonować bądź jako samodzielne dane, bądź też jako jeden ze składników dania głównego – znajdziemy tu m.in. przepis na sajgonki czy frytki z cukinii. Wśród propozycji dań obiadowych znajdzie się zarówno coś dla miłośników zup (np. tradycyjna pomidorowa z ryżem czy ogórkowa), jak i propozycje dań drugich (np. kluski leniwe, pierogi ruskie, fasolka po bretońsku czy łazanki z kiszoną kapustą). Dla tych, którzy lubią sałatki i surówki, Jola Caputa podaje przepis m.in. na najszybszą sałatkę z brokułem czy sałatkę z pora.
Znalazło się też coś dla łasuchów (przyznam, że od tego zaczęłam przeglądanie książki), czyli propozycje słodkich ciast i deserów. Wśród proponowanych specjałów są zarówno ciasta i ciasteczka, jak i naleśniki. Wielbicielom przetworów (zarówno ich robienia, jak i degustowania) autorka proponuje dżem śliwkowy, domowy ketchup i majonez czy też buraczki na zimę, zaś koneserzy alkoholi przyrządzić mogą słodziutką kukułkę czy cytrynówkę.
Podane przepisy przeplatane są cennymi radami autorki, pozwalającymi uniknąć kulinarnych porażek i zachęcającymi do samodzielnego przygotowania posiłków dla rodziny. Wszystkie zebrane przez Caputę przepisy oferują nam smaki, jakie znamy z dzieciństwa – to kuchnia naszych mam i babć, pozbawiona półproduktów, prosta, ale treściwa i po prostu pyszna. Odkrycie tych smaków lub ich przypomnienie, to prawdziwa kulinarna przygoda!

Domowe pyszności!
Gotowanie, po latach bycia passe i odżegnywania się od tej czynności na rzecz jadania w restauracjach czy korzystania z gotowych dań, znów staje się modne. Przysłużyły się temu zarówno programy kulinarne, jak i moda na rzeczy „homemade”. Na tej fali powstało wiele poradników kulinarnych, w mniejszym lub większy stopniu inspirujących do samodzielnego...

więcej Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Przeczytane
    11
  • Chcę przeczytać
    7
  • Posiadam
    5
  • Storia 14,07,2016
    1
  • Kulinarne
    1
  • Zakupione 2022
    1
  • Nieprzeczytane - nowe
    1
  • 2020r.
    1
  • ☆ 2019 ☆
    1
  • Kulinarne przygody...🍕🍉🍟🍤🥝🍖🍩🍰😋
    1

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Przepisy Joli. Złote przeboje - wszystko, co najsmaczniejsze


Podobne książki

Przeczytaj także