Prawdziwa kuchnia japońska. Proste potrawy, oryginalne smaki

Okładka książki Prawdziwa kuchnia japońska. Proste potrawy, oryginalne smaki
Sonoko Sakai Wydawnictwo: Znak JednymSłowem kulinaria, przepisy kulinarne
304 str. 5 godz. 4 min.
Kategoria:
kulinaria, przepisy kulinarne
Tytuł oryginału:
Japanese Home Cooking: Simple Meals, Authentic Flavors
Wydawnictwo:
Znak JednymSłowem
Data wydania:
2021-04-14
Data 1. wyd. pol.:
2021-04-14
Liczba stron:
304
Czas czytania
5 godz. 4 min.
Język:
polski
ISBN:
9788324074945
Tłumacz:
Monika Skowron
Tagi:
ramen kuchnia japońska przepisy porady
Średnia ocen

                7,6 7,6 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
7,6 / 10
10 ocen
Twoja ocena
0 / 10

Opinia

avatar
1243
742

Na półkach: , ,

"Ta książka jest wyrazem kunsztu trzech pokoleń kobiet w mojej rodzinie i szacunku dla nich; dla mądrości, elegancji i niezależnego ducha, którymi podzieliła się ze mną babcia, dla pasji mojej matki do życia i ludzi i dla moich własnych odkryć kulinarnych"
autorką prawdziwej kuchni japońskiej jest Sonoko Sakai, która urodziła się w Nowym Jorku ale wychowała w Tokio, San Francisco czy Meksyku. wszędzie tam gdzie ojciec kierownik linii lotniczych zabierał rodzinę towarzyszyła im kuchnia japońska, którą kultywowała jej matka nie zawsze mając poza Japonia dostęp do japońskich składników. Ojciec Sonoko uważał, że jeżeli posiada się sos sojowy to da się radę przygotować japońskie jedzenie. po lekturze myślę, że sam sos jednak nie wystarczy żeby zrobić dobre japońskie danie. w roku 2008 Sonoko porzuciła produkcję filmową i zajęła się uczeniem gotowania. książka jest podzielona na kilka części, na wstępie czytelnik dowiaduje się o komponowaniu japońskiego posiłku, część pierwsza opowiada o zasadach japońskiej sztuki kulinarnej, czyli pięciu smakach, pięciu kolorach i pięciu zmysłach, kolejna część opisuje zawartość japońskiej spiżarni i podaje przepisy na dania codzienne a następna zawiera bardziej zaawansowane przepisy na ryby, mięso czy słodycze.ciekawa pozycja dla fanów kuchni azjatyckiej.

"Ta książka jest wyrazem kunsztu trzech pokoleń kobiet w mojej rodzinie i szacunku dla nich; dla mądrości, elegancji i niezależnego ducha, którymi podzieliła się ze mną babcia, dla pasji mojej matki do życia i ludzi i dla moich własnych odkryć kulinarnych"
autorką prawdziwej kuchni japońskiej jest Sonoko Sakai, która urodziła się w Nowym Jorku ale wychowała w Tokio, San...

więcej Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Chcę przeczytać
    69
  • Posiadam
    14
  • Przeczytane
    13
  • Japonia
    4
  • Teraz czytam
    3
  • Kulinarne
    2
  • Kucharskie
    2
  • 2021
    2
  • Kuchnia
    2
  • Żarcie
    1

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Prawdziwa kuchnia japońska. Proste potrawy, oryginalne smaki


Podobne książki

Przeczytaj także