Nutrition and Physical Degeneration

Okładka książki Nutrition and  Physical Degeneration
Weston Price Wydawnictwo: Price-Pottenger Nutrition Foundation zdrowie, medycyna
524 str. 8 godz. 44 min.
Kategoria:
zdrowie, medycyna
Tytuł oryginału:
Nutrition and Physical Degeneration
Wydawnictwo:
Price-Pottenger Nutrition Foundation
Data wydania:
2008-01-01
Data 1. wydania:
2008-01-01
Liczba stron:
524
Czas czytania
8 godz. 44 min.
Język:
angielski
ISBN:
9780916764203
Tagi:
odżywianie pierwotne kultury podróże medical cooking diets biology food history
Średnia ocen

                9,5 9,5 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
9,5 / 10
2 ocen
Twoja ocena
0 / 10

Opinia

avatar
2847
800

Na półkach: , , ,

[...]
Podczas produkcji białej mąki zwykle usuwa się około osiemdziesięciu procent lub cztery piąte zawartości fosforu i wapnia, wraz z witaminami i minerałami zawartymi w zarodku lub zarodku.
[...]
Szeroko zakrojone badania laboratoryjne wykazały, że większość ludzi nie jest w stanie wchłonąć więcej niż połowy wapnia i fosforu ze spożywanych pokarmów. Stosowane ilości zależą bezpośrednio od obecności innych substancji, zwłaszcza witamin rozpuszczalnych w tłuszczach.

PROWOKUJĄCA DO ZMIANY !
"Nutrition and Physical Degeneration: A Comparison of Primitive and Modern Diets and Their Effects".
Właściwie tak powinien brzmieć pełen tytuł tej książki. Książki, która miała swoją pierwszą publikację w 1939 roku. Jej Autor był wybitnym dentystą znanym przede wszystkim ze swoich teorii na temat związku między odżywianiem, zdrowiem zębów i zdrowiem fizycznym.
Sięgnij po książkę, aby uzyskać obszerne spojrzenie na to jaki wpływ ma odżywianie między innymi na dzieci z zespołem Downa. Prawidłowe odżywianie zmniejszy liczbę próchnicy, zmniejszy ryzyko chorób, ułatwi poród oraz zmniejszy ryzyko wystąpienia deformacji psychicznych i fizycznych u niemowląt i dorosłych.
DŁUGO I DOGŁĘBNIE JĄ STUDIOWAŁAM, ALE BYŁO WARTO !
POLECAM ! CZYTAJCIE ! ZDOBYWAJCIE WIEDZĘ !
WŁACZCIE MYŚLENIE ! 😉👍
#tylkoketoza

[...]
Dostępne dane wskazują, że krew i ślina zwykle zawierają czynniki obronne, które, jeśli są obecne, kontrolują wzrost organizmów wytwarzających kwasy (bakterie) i miejscowe reakcje na powierzchni zębów. Kiedy te czynniki obronne nie są obecne, organizmy wytwarzające kwasy namnażają się i wytwarzają kwas, który rozpuszcza strukturę zęba. Pochodzenie tego czynnika ochronnego jest zapewnione w żywieniu i jest bezpośrednio związane z zawartością składników mineralnych w żywności oraz ze znanymi i nieznanymi witaminami, zwłaszcza rozpuszczalnymi w tłuszczach

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
DLA CIEKAWSKICH :
dołączam stronę, na której można zobaczyć obszerną listę zamieszczonych w tej książce zdjęć

http://journeytoforever.org/farm_library/price/pricetoc.html#illus

[...]
Podczas produkcji białej mąki zwykle usuwa się około osiemdziesięciu procent lub cztery piąte zawartości fosforu i wapnia, wraz z witaminami i minerałami zawartymi w zarodku lub zarodku.
[...]
Szeroko zakrojone badania laboratoryjne wykazały, że większość ludzi nie jest w stanie wchłonąć więcej niż połowy wapnia i fosforu ze spożywanych pokarmów. Stosowane ilości...

więcej Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Chcę przeczytać
    13
  • Przeczytane
    2
  • 2023 miszmasz
    1
  • W oryginale
    1
  • Zdrowie, medycyna
    1
  • Do kupienia
    1
  • Ulubione
    1

Cytaty

Więcej
Weston Price Nutrition and Physical Degeneration Zobacz więcej
Weston Price Nutrition and Physical Degeneration Zobacz więcej
Weston Price Nutrition and Physical Degeneration Zobacz więcej
Więcej

Podobne książki

Przeczytaj także