Mięsa - najlepsze potrawy i marynaty

Okładka książki Mięsa - najlepsze potrawy i marynaty
Anneka Manning Wydawnictwo: Świat Książki kulinaria, przepisy kulinarne
192 str. 3 godz. 12 min.
Kategoria:
kulinaria, przepisy kulinarne
Tytuł oryginału:
MEAT & GAME
Wydawnictwo:
Świat Książki
Data wydania:
2012-10-12
Data 1. wyd. pol.:
2012-10-12
Liczba stron:
192
Czas czytania
3 godz. 12 min.
Język:
polski
ISBN:
9788327300812
Tłumacz:
Natalia Wiśniewska
Tagi:
kulinaria mięsa gotowanie
Średnia ocen

                6,8 6,8 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Książki autora

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
6,8 / 10
5 ocen
Twoja ocena
0 / 10

Opinia

avatar
710
304

Na półkach: , , , , ,

Anneka Manning. Studiując dziś recenzowaną książkę miałam wrażenie, że skądś to nazwisko znam, tylko za Chiny Ludowe nie mogłam skojarzyć skąd. Poszperałam trochę w Internecie i nagle mnie olśniło. Pani Manning jest jedna z bardziej znanych autorek, które wydają książki kucharskie, ale i propagują niezwykła finezję i fantazję, jeśli chodzi o samo gotowanie. „Mięsa, najlepsze potrawy i marynaty” to tylko jedno z nielicznych jej dzieł, a które warto mieć w każdym domu. Dlaczego?
Otóż… Gdybym miała zaczynać od początku to owa książka przyciąga już samą smakowitą okładką oraz fantastycznymi fotografiami mięsnych potraw, dzięki którym nawet najbardziej wybredny postanowi ich zasmakować. Przepisy w niej zawarte, zostały zebrane z całego świata, dzięki czemu nie ma tutaj zbędnego szufladkowania.
Dość istotną różnica w porównaniu d innych książek kucharskich jest fakt, ze autorka nim przystąpi do „głównego celu”, czyli jak i co gotować, zajmuje się samym (w tym wypadku) mięsem. Opisane zostały tutaj nie tylko rodzaje mięs, ale i jego podziały, jak i co kupować, co mrozić, a co nie, jak przechowywać oraz jak je przygotowywać. Dodatkowo w dziale z podstawowymi informacjami czytelnik może się dowiedzieć czegoś więcej na temat poszczególnych gatunków mięs oraz ich rodzajów. Wiadomo, – czym innym jest łopatka, aniżeli antrykot. Kolejno dowiadujemy się na temat różnych technik oprawiania i przygotowywania mięs w zależności od ich gatunku, oraz rodzaju. Szczerze powiedziawszy do tej pory nie miałam pojęcia, że można znaleźć aż tyle różnic i błędów w nieumiejętnym przygotowywaniu ich. To samo się tyczy marynowania, dodatków oraz przygotowywanych sosów.
Całość podzielona jest na kilka działów. Możemy znaleźć tutaj potrawy smażone, pieczone, duszone, grillowane, a nawet gulasz, czy zapiekanki. Jak już mówiłam – każdy znajdzie coś dla siebie i nawet najbardziej wybredny postanowi spróbować tego i owego. Tyle rozmaitych sposobów przygotowania tylko świadczą o fakcie, że w kuchnie nie musi wiać nudą, a nawet najbardziej banalna potrawa może stać się niesamowita, finezyjna a przede wszystkim wyśmienita.
Osobiście tę pozycję uwielbiam. Za co? Za ogół. Za sposób, jak wszystko zostało ukazane, za logiczny podział, za masę naprawdę smakowitych fotografii, a w szczególności tych, które pokazują potrawę w trakcie jej przygotowania. To samo, jeśli chodzi o opisy. Krótkie, zwięzłe i na temat, a równocześnie bardzo wyczerpujące. Autorka daje sporo rad, jeśli chodzi o przygotowywanie mięs, przez co widać, że zna się na rzeczy, – dzięki czemu wszystko jest naprawdę smakowite.
Dzięki takiej pozycji niejedna osoba zakocha się wręcz w gotowaniu, przez co stanie się to nie tylko nudną codziennością, ale i pasją, którą będą chcieli coraz to bardziej zgłębiać. Jedynym minusem niestety jest fakt, że niektóre z tych potraw są naprawdę bardzo czasochłonne i wyrafinowane, przez co nie każdy ma czas, chęci i możliwości ich „stworzenia”.
Mimo wszystko bardzo się cieszę, że ją mam i jeszcze nie raz będzie mi (i nie tylko z tego, co widzę) towarzyszyć w kuchni. Zwłaszcza, że szybko znalazła sobie wielu fanatyków w mojej rodzinie i znajomych. Warto ją mieć, naprawdę, dlatego tez polecam z czystym sercem i od razu życzę smacznego!

Anneka Manning. Studiując dziś recenzowaną książkę miałam wrażenie, że skądś to nazwisko znam, tylko za Chiny Ludowe nie mogłam skojarzyć skąd. Poszperałam trochę w Internecie i nagle mnie olśniło. Pani Manning jest jedna z bardziej znanych autorek, które wydają książki kucharskie, ale i propagują niezwykła finezję i fantazję, jeśli chodzi o samo gotowanie. „Mięsa,...

więcej Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Przeczytane
    11
  • Chcę przeczytać
    8
  • Posiadam
    5
  • A1) -- ULUBIONE
    1
  • A3) -- POSIADAM
    1
  • Daniny wydawnicze
    1
  • ♦ 52 książki - 2012 ♦
    1
  • Przesłuchane - zrecenzowane
    1
  • Domowa cela
    1
  • O Kucharzeniu, Gotowaniu i Jedzeniu
    1

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Mięsa - najlepsze potrawy i marynaty


Podobne książki

Przeczytaj także