Elementarz gotowania
- Kategoria:
- kulinaria, przepisy kulinarne
- Wydawnictwo:
- Watra
- Data wydania:
- 1989-01-01
- Data 1. wyd. pol.:
- 1989-01-01
- Liczba stron:
- 167
- Czas czytania
- 2 godz. 47 min.
- Język:
- polski
- ISBN:
- 83-225-0194-3
Książka przeznaczona dla tych wszystkich, którzy boją się odkryć w sobie talent kulinarny. Tymczasem, trzeba sobie powiedzieć, że my też potrafimy. Autorka, krok po kroku ujawnia nam tajniki dobrej i smacznej kuchni. Cały czas pamiętając przy tym, że jedzenie musi sprawiać przyjemność, że ważny jest nie tylko zapach, ale i sposób podania przygotowanej przez nas potrawy. Dlatego też stół powinien być pięknie nakryty, zapachy apetyczne, a my przygotowani psychicznie na korzystanie z ?rozkoszy podniebienia?. Książka oprócz teorii dotyczącej choćby miar i wag, czy informacji, z czego powinien składać się obiad, podaje przepisy na zupy i obiady jednodaniowe, na różnego rodzaju drugie dania, ze szczególnym uwzględnieniem warzyw, kasz, ryżu, klusek i makaronów.
Porównaj ceny
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Mogą Cię zainteresować
Książka na półkach
- 23
- 13
- 12
- 3
- 2
- 2
- 2
- 2
- 1
- 1
Opinia
Książka chociaż została wydana już jakiś czas temu jest oczywiście nadal aktualna. Poznamy w niej ogólne zasady przyrządzania posiłków jak i oczywiście przepisy. Nie są one bardzo skomplikowane, najczęściej są to najpopularniejsze dania, ciasta, surówki itd.
Jak wskazuje tytuł polecam ją raczej osobom zaczynającym gotowanie :)
Książka chociaż została wydana już jakiś czas temu jest oczywiście nadal aktualna. Poznamy w niej ogólne zasady przyrządzania posiłków jak i oczywiście przepisy. Nie są one bardzo skomplikowane, najczęściej są to najpopularniejsze dania, ciasta, surówki itd.
Pokaż mimo toJak wskazuje tytuł polecam ją raczej osobom zaczynającym gotowanie :)