Kuchnia i medycyna

Okładka książki Kuchnia i medycyna Julian Aleksandrowicz, Irena Gumowska
Okładka książki Kuchnia i medycyna
Julian AleksandrowiczIrena Gumowska Wydawnictwo: Watra zdrowie, medycyna
215 str. 3 godz. 35 min.
Kategoria:
zdrowie, medycyna
Wydawnictwo:
Watra
Data wydania:
2002-01-01
Data 1. wyd. pol.:
1991-01-01
Liczba stron:
215
Czas czytania
3 godz. 35 min.
Język:
polski
ISBN:
8387934097
Średnia ocen

7,1 7,1 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Książki autora

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
7,1 / 10
56 ocen
Twoja ocena
0 / 10

OPINIE i DYSKUSJE

Sortuj:
avatar
880
734

Na półkach: , ,

Jestem dietetykiem po studiach pierwszego stopnia. Po okładce i tytule myślałem, że będzie to książka o zdrowych przepisach. Słuchając pierwszych stron pomyślałem, że znowu trafiłem na "złą książkę". Jakież było moje zdziwienie kiedy zobaczyłem, że książka nie jest przepełniona wyssanymi z palca bzdurami - a prostymi stwierdzeniami popartymi badaniami naukowymi z tamtych czasów. Jedyne co się nie zgadzało w niej to dawki witamin i minerałów jak na obecne standardy (inne niż podaje Instytut Żywności i Żywienia),ale to się zmienia praktycznie co roku więc jest to normalne. Książka czasami używa trudnych stwierdzeń, możliwe że przed studiami nie znałbym ich znaczenia.
Bardzo mi się podobało to, że w książce zaznaczono i wytłuszczono obowiązek skonsultowania się z lekarzem przed wprowadzaniem do diety dużych dawek witamin. Zaznaczenie szkodliwości przedawkowania selenu? Mądre posunięcie.
Książkę, moim zdaniem, można traktować jako podręcznik napisany prostym językiem niż te które czytam na co dzień (Ciborowska Helena, Rudnicka Anna,). Jednak trzeba brać poprawkę na dawkowanie.

Jestem dietetykiem po studiach pierwszego stopnia. Po okładce i tytule myślałem, że będzie to książka o zdrowych przepisach. Słuchając pierwszych stron pomyślałem, że znowu trafiłem na "złą książkę". Jakież było moje zdziwienie kiedy zobaczyłem, że książka nie jest przepełniona wyssanymi z palca bzdurami - a prostymi stwierdzeniami popartymi badaniami naukowymi z tamtych...

więcej Pokaż mimo to

avatar
136
19

Na półkach:

Przeczytałam w ramach przygotowania się do konkursu i jestem pozytywnie zaskoczona. Spodziewałam się nudnego poradnika, a zastałam mini encyklopedię o mikro- i makroelementach, witaminach, ogólnie o profilaktyce. Książka bardzo szczegółowa, nie da się wszystkiego zapamiętać, ale wiedza bardzo wartościowa.

Przeczytałam w ramach przygotowania się do konkursu i jestem pozytywnie zaskoczona. Spodziewałam się nudnego poradnika, a zastałam mini encyklopedię o mikro- i makroelementach, witaminach, ogólnie o profilaktyce. Książka bardzo szczegółowa, nie da się wszystkiego zapamiętać, ale wiedza bardzo wartościowa.

Pokaż mimo to

avatar
375
375

Na półkach: ,

Tytuł jest nieco mylący - nie ma tu nic o kuchni w dosłownym tego słowa znaczeniu czyli jak zdrowo gotować. Jest za to sporo informacji o mikroelementach i witaminach. O ich zbawiennym lub nie wpływie na nasz organizm. Kolejne rozdziały w książce poświęcone są jednemu lub kilku pierwiastkom (witaminom),które są "wałkowane" na przeróżne sposoby. Od informacji historycznych (kto i kiedy coś odkrył),przez informacje na co działają po informacje czysto dietetyczne.
Generalnie - bardzo przydatna książka, napisana w czasach "przed wikipedycznych", zawierająca sporo interesujących informacji i ciekawostek dla osób chcących pomóc swojemu zdrowiu lub będących zwyczajnie "hipochondrykami".

Tytuł jest nieco mylący - nie ma tu nic o kuchni w dosłownym tego słowa znaczeniu czyli jak zdrowo gotować. Jest za to sporo informacji o mikroelementach i witaminach. O ich zbawiennym lub nie wpływie na nasz organizm. Kolejne rozdziały w książce poświęcone są jednemu lub kilku pierwiastkom (witaminom),które są "wałkowane" na przeróżne sposoby. Od informacji historycznych...

więcej Pokaż mimo to

avatar
596
176

Na półkach:

rewelacja! Według mnie ta książka powinna być lekturą obowiązkową dla każdego a zawarte w niej informacje są niezbędne do dbania o własne zdrowie.

rewelacja! Według mnie ta książka powinna być lekturą obowiązkową dla każdego a zawarte w niej informacje są niezbędne do dbania o własne zdrowie.

Pokaż mimo to

avatar
200
172

Na półkach:

Książka ciekawa choć dość leciwa,dużo cennych informacji na temat chorób i ich leczenia głównie witaminami i pierwiastkami,a niekoniecznie zaraz pastylami. POLECAM.

Książka ciekawa choć dość leciwa,dużo cennych informacji na temat chorób i ich leczenia głównie witaminami i pierwiastkami,a niekoniecznie zaraz pastylami. POLECAM.

Pokaż mimo to

avatar
1
1

Na półkach:

każda książka na temat kuchni autorska Pani Ireny Gumowskiej to skarbnica wiedzy o właściowściach leczniczych i smakowych roślin i przygotowanych z nich potraw. Dodatkowo książki pisane są pięknym językiem co umila lekturę.

każda książka na temat kuchni autorska Pani Ireny Gumowskiej to skarbnica wiedzy o właściowściach leczniczych i smakowych roślin i przygotowanych z nich potraw. Dodatkowo książki pisane są pięknym językiem co umila lekturę.

Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Przeczytane
    75
  • Chcę przeczytać
    74
  • Posiadam
    19
  • Teraz czytam
    5
  • Kulinaria
    2
  • Zdrowie
    2
  • Niedoczytane
    1
  • Przeczytać koniecznie!
    1
  • Kuchnia, jedzenie
    1
  • 1994
    1

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Kuchnia i medycyna


Podobne książki

Przeczytaj także