Dania jarskie
- Kategoria:
- kulinaria, przepisy kulinarne
- Wydawnictwo:
- Watra
- Data wydania:
- 1980-01-01
- Data 1. wyd. pol.:
- 1979-01-01
- Liczba stron:
- 192
- Czas czytania
- 3 godz. 12 min.
- Język:
- polski
- ISBN:
- 8322500262
Książka pochodzi z 1980r. a więc z okresu kiedy wegetarianizm w Polsce bardziej budził ciekawość spróbowania smaku innej kuchni niż był wyborem codziennego odżywiania się lub też filozofią życia. Książka ta wyjaśnia czym jest wegetarianizm z punktu widzenia rodzaju spożywanych produktów, omawia składniki pokarmowe potrzebne do prawidłowego funkcjonowania organizmu oraz wartości odżywcze produktów stosowanych w kuchni jarskiej. Książka zawiera aż kilkaset wegetariańskich przepisów pogrupowanych w rozdziały :zupy,drugie dania, surówki,sałatki i dodatki do pieczywa,desery i ciasta,napoje, sosy. Omawia też przykładowe jadłospisy na ciepłe i zimne pory roku oraz sposoby obróbki produktów pozwalające na zachowanie jak największej ilości witamin.
Porównaj ceny
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Mogą Cię zainteresować
Książka na półkach
- 6
- 4
- 2
- 1
- 1
- 1
Opinia
Z książki korzystałam wielokrotnie a zaczęłam już ponad 20 lat temu. Podane przepisy oparte są na polskich popularnych produktach, są łatwe do wykonania (poradzi sobie nawet osoba , która dopiero bierze się za gotowanie ) i wychodzą z nich smaczne potrawy. Ja korzystałam głównie z rozdziału "Drugie dania" ale książka zawiera też sporo przepisów na innego rodzaju potrawy
Z książki korzystałam wielokrotnie a zaczęłam już ponad 20 lat temu. Podane przepisy oparte są na polskich popularnych produktach, są łatwe do wykonania (poradzi sobie nawet osoba , która dopiero bierze się za gotowanie ) i wychodzą z nich smaczne potrawy. Ja korzystałam głównie z rozdziału "Drugie dania" ale książka zawiera też sporo przepisów na innego rodzaju...
więcej Pokaż mimo to