Sokolnictwo
- Oficyna Wydawnicza MULTICO
- 2009-12-14
- 2009-12-14
- 978-83-7073-792-4
- sokolnictwo hobby ptaki polowanie sport zwierzęta łowy ornitologia
Sokolnictwo – wiedza tajemna czy zwykłe polowanie? Arystokratyczne hobby czy sport dla każdego? Miłość do zwierząt czy okrucieństwo? Niewiele dziedzin ludzkiej działalności związanej ze zwierzętami budzi tyle kontrowersji co sokolnictwo. Pora wyrobić sobie własne zdanie! Książka napisana przez doświadczonego sokolnika, kochającego ptaki drapieżne i emocje polowania. Dla wszystkich sokolników i zainteresowanych tą dziedziną łowiectwa.
Znajdziesz w niej wiadomości o:
· gatunkach ptaków dla sokolników
· ich żywieniu i utrzymaniu
· akcesoriach sokolniczych
· sposobach szkolenia ptaków łowczych
· polowaniu na różną zwierzynę
Praktyczne porady i rzetelna wiedza na temat sokolnictwa!
To chyba jedyna wydana w Polsce książka o sokolnictwie. Dla osób zainteresowanych tematem to skarbnica wiedzy. Dużo konkretnych informacji i porad, piękne zdjęcia oraz kilka zabawnych anegdot.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toWarto przeczytać, dużo praktycznych informacji, piękne wydanie.
Polecam wszystkim miłośnikom ptaków drapieżnych.
Warto przeczytać, dużo praktycznych informacji, piękne wydanie.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPolecam wszystkim miłośnikom ptaków drapieżnych.
Tej książki brakowało w polskiej bibliotece, w końcu jest. Warto przeczytać. Zarówno początkujący jak i doświadczeni Sokolnicy znajdą dużo interesujących rzeczy. Polecam również piękne, profesjonalne zdjęcia. Pozdrawiam.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toprzeczytałem przez przypadek dla zabicia czasu. Książka super, gorąco polecam
przeczytałem przez przypadek dla zabicia czasu. Książka super, gorąco polecam
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPrzeczytałam i zachwyciłam się. Pierwsza tego typu książka po polsku okazała się czymś wspaniałym! Wiele przydatnych informacji. Myślę, iż każdy, kto zaczyna zdobywać wiedzę na temat sokolnictwa powinien mieć tę książkę w swojej biblioteczce.