Kara dla Śpiącej Królewny

- Małgorzata Kicana
- Mystery
- śpiąca królewna inicjacja
- The Claiming of Sleeping Beauty
- Śpiąca Królewna (tom 2)
- fantastyka, fantasy, science fiction
- 2010-07-20
- 9788377190029
- Małgorzata Kicana
- śpiąca królewna inicjacja
Kontynuacja "Przebudzenia Śpiącej Królewny". Powieść erotyczna o karze, miłości i uległości, napisana wytwornie ku uciesze mężczyzn i kobiet, odsłaniająca ekscytujące tajniki psychologii ludzkich namiętności i żądzy. Różyczka ulega własnym pragnieniom i decyduje się wbrew zakazom na przygodę miłosną z buntowniczym niewolnikiem - księciem Tristanem, za co zostaje odesłana z tętniącego rozwiązłością zamku królewskiego.
Sprzedana na licytacji, wkrótce doświadcza kar stosowanych w "wiosce", gdzie edukację królewny w sprawach miłości, dominacji, uległości i czułości, bierze w swoje ręce zabójczo przystojny kapitan gwardii. I znów bajkowa opowieść Rice o rozkoszy i cierpieniu zgłębia najbardziej pierwotne, starannie skrywane pragnienia ludzkiego serca.
Polecane księgarnie
Pozostałe księgarnie
Informacja
Dyskusje
Opinie [48]
Ten cykl liczy trzy tomy, ale ja się poddaję. Książka jest nudna, nijaka, beznadziejna. Chociaż nie należę do osób pruderyjnych to szczerze momentami wywoływała u mnie dreszcz obrzydzenia. Jednak co, kto lubi. Ja nie polubiłam i dalej w tą historię brnąć nie będę.
Pokaż mimo toznacznie lepsza niż słabe "50 twarzy Grey'a" :D
Pokaż mimo toBardzo mocny, chwilami aż za bardzo erotyk.
więcejSięgając po książkę liczyłem na erotyk osadzony w dawnych czasach z elementami dyscypliny, kar czy spankingu, autorka mnie jednak zaskoczyła...
Akcja książki odbywa się w wyimaginowanych czasach i miejscu - generalnie można rzec, że są tu elementy fantastyki, co akurat w przypadku Anne Rice nie może szczególnie dziwić. Sceny...
Książka hardcorowa i dla dorosłych, którzy wiedzą po co sięgają - na pewno nie jest to powiastka o przytulaniu. Twarde porno, dla zainteresowanych takimi tematami, odpowiednia pozycja do zaliczenia.
Pokaż mimo toBardzo słabe. Dostałam książkę w prezencie i nie wiedziałam o czym jest. Jak zaczęłam czytać to stwierdziłam że to czyste porno i to bardziej hardcorowe od 50 Twarzy Greya. Jak ktoś lubi wszystkie możliwe fetysze i konfiguracje "kto z kim" to może by sie mu spodobała :)
Pokaż mimo toNajgłupsza seria jaką czytałam :( żałuję, że zmarnowałam czas na takie coś :( nie mam nic przeciw opisom seksu, przeciw sado-macho, przeciw pikanterii i przeciw poniżaniu,ale od prawie pierwszej strony do ostatniej, działo się w kółko to samo, co gorsze z całej tej serii zapamiętałam i to mnie dobija, poruszanie się na klęczkach i uderzenia w pupę... Nie ma tu ani...
więcejNo naprawdę fajnie się czytało :) Fabuła nie powala ale wciąga. Taki baśniowy świat Markiza de Sade, myślę że nie pogardził by niektórymi metodami zmuszania do posłuszeństwa ;) Może jest to trochę śmieszne i takie przerysowane ale ciężko się oderwać. No ale to zakończenie... Hmm trochę już autorka przesadziła :)
Pokaż mimo toIdę za ciosem!
więcejDruga część sadystycznej Trylogii Anne Rice jest na pewno lepsza niż pierwsza. Bo choć opisy erotyczne (czyt. sadystyczne) są podobne (no ludzie - ile można wymyślić odmian perwersyjnych zachowań?!?) to mamy do czynienia z innym sposobem narracji. I to pomaga (przynajmniej mnie) dobrnąć do końca, zachowując zdrowe spojrzenie na sex i wszystko co z nim...
Nudy. Chyba wolę czekoladę :-)
Pokaż mimo toPornografia o tyle lepsza od tej filmowej czy fotograficznej, że zupełnie zmyślona. To jak wyszeptane w półmroku do ucha najbardziej dzikie i wstydliwe fantazje. Na pewno wywołuje rumieńce i szybsze bicie serca.