Kiełki w domowym ogrodzie. Uprawa i zastosowanie w codziennej diecie
- Kategoria:
- kulinaria, przepisy kulinarne
- Tytuł oryginału:
- L'orto dei germogli. Manuale di coltivazione e consumo.
- Wydawnictwo:
- Esteri
- Data wydania:
- 2016-01-01
- Data 1. wyd. pol.:
- 2016-01-01
- Liczba stron:
- 170
- Czas czytania
- 2 godz. 50 min.
- Język:
- polski
- ISBN:
- 9788365373250
- Tłumacz:
- Alexander Karpuk
- Tagi:
- kulianaria kiełki zdrowie dieta żywność
Potrzeba tylko 40 cm², aby we własnym domu można było uprawiać niezliczone rodzaje kiełków, poświęcając zaledwie pięć minut dziennie na ich nawadnianie. Własna hodowla kiełków pozwala na zapewnienie stałego dostępu do pokarmu, który według badań jest jednym z najbardziej odżywczych i bogatych w witaminy oraz sole mineralne. Wystarczą cztery dni uprawy, aby wyrosły pierwsze kiełki. Ich spożywa nie może szybko stać się zdrowym nawykiem żywieniowym i źródłem oszczędności dzięki samodzielnej uprawie; będą również oryginalnym dodatkiem do dań i napojów.
Od popularnych kiełków soi i soczewicy aż do bardziej wyszukanych kiełków rzodkiewki China Rose, kozieradki pospolitej czy konopi - w niniejszej książce wszystkie rodzaje kiełków są opisane po kolei z uwzględnieniem ich właściwości odżywczych oraz specyfiki uprawy.
Domowe kiełkownice, czyli jedyny przedmiot niezbędny do ho hodowli kiełków, opisane zostały ze względu na ich rodzaj oraz zastosowanie.
Rozważania dotyczące także sposobów przyrządzania kiełków w kuchni. Mogą być one spożywane na surowo, po ugotowaniu na parze czy poddane fermentacji w celu przygotowania zdrowych napojów.
WŚRÓD PORUSZONYCH ZAGADNIEŃ:
● Właściwości odżywcze
● Sposoby i techniki uprawy kiełków
● Ponad 60 praktycznych opisów zamieszczonych w porządku alfabetycznym
● Kiełkownice dostępne na rynku oraz wykonane samodzielnie
● Kiełki surowe, gotowane na parze i fermentacja
● Wiele przepisów w 100% roślinnych
O AUTORCE
GRAZIA GACCIOLA
Specjalistka w dziedzinie naturopatii, znawczyni naturalnej i samodzielnej uprawy. Jest autorką bestsellerów poświęconych tej tematyce. Od wielu lat organizuje kursy i wykłady, propagując samodzielną uprawę oraz świadomą dietę. Współpracowała z Unią Europejską w ramach projektów zachęcających do prowadzenia uprawy metodą ekologiczną oraz biodynamiczną. Brała udział w programach telewizyjnych jako ekspertka z zakresu botaniki, a także jako propagatorka samodzielnej ekologicznej uprawy. Jej strona internetowa: www.erbaviola.com.
Porównaj ceny
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Mogą Cię zainteresować
Książka na półkach
- 4
- 2
- 1
- 1
Cytaty
Bądź pierwszy
Dodaj cytat z książki Kiełki w domowym ogrodzie. Uprawa i zastosowanie w codziennej diecie
Dodaj cytat
OPINIE i DYSKUSJE