Łowcy smaków. Cztery pory roku
- Kategoria:
- kulinaria, przepisy kulinarne
- Wydawnictwo:
- Rebis
- Data wydania:
- 2018-11-13
- Data 1. wyd. pol.:
- 2018-11-13
- Liczba stron:
- 320
- Czas czytania
- 5 godz. 20 min.
- Język:
- polski
- ISBN:
- 9788380624351
- Tagi:
- kulinaria kuchnia roślinna zdrowa żywność sezonowe dania
W swojej drugiej książce autorka znanego bloga kulinarnego True Taste Hunters zaprasza swoich wielbicieli, a także tych, którzy jeszcze jej nie znają, ale też lubią gotować i zdrowo się odżywiać, w następną podróż kulinarną. Tym razem skupia się na porach roku i proponuje wyśmienite dania przyrządzane z sezonowych owoców i warzyw. Słodkie truskawki, kwaskowaty rabarbar, soczyste sierpniowe pomidory czy jesienna dynia są bohaterami niezwykłych, prostych w przygotowaniu roślinnych dań, którymi możesz rozpieszczać siebie i swoją rodzinę przez cały rok. Gotowanie niech ci umilą artystyczne plamy barwne, stworzone specjalnie przez autorkę dla podkreślenia wachlarza odcieni i kolorów każdej z pór roku. I ty stwórz swoje małe smakowite arcydzieła!
Książka zawiera ponad 120 przepisów na potrawy roślinne bez glutenu i rafinowanego cukru oraz podstawowe wiadomości dotyczące gotowania, tak aby mogli z niej korzystać także ci czytelnicy, którzy dopiero rozpoczynają swoją kulinarną przygodę.
Porównaj ceny
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Mogą Cię zainteresować
Książka na półkach
- 18
- 5
- 3
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
OPINIE i DYSKUSJE
"Łowcy smaków. Cztery pory roku" to rewelacyjna propozycja dla tych wszystkich, którzy uwielbiają gotować i szukają zdrowych przepisów. Zachwyceni będą nią zarówno znawcy tematu, jak i amatorzy, którzy dopiero uczą się jak zdrowo przygotowywać smaczne posiłki. Autorka znanego i bardzo lubianego bloga kulinarnego True Taste Hunters zaprasza swoich czytelników do podróży przez cztery pory roku. Proponuje wspaniałe dania z sezonowych warzyw i owoców. Wybór jest ogromny. Książka zawiera ponad 120 przepisów na potrawy roślinne bez glutenu i rafinowanego cukru. Myślę, że każdy znajdzie w niej coś, co go zainspiruje. Słodkie truskawki, kwaskowate maliny, słoneczne pomidory, soczysta gruszka, pachnąca pomarańcza to tylko wybrani bohaterowie tych wspaniałych dań. Jeśli macie ochotę skosztować tych wszystkich pyszności i zaczarować swoich najbliższych nowymi smakami ta książka jest zdecydowanie dla was :-) Ja byłam nią zachwycona :-) Polecam!
"Łowcy smaków. Cztery pory roku" to rewelacyjna propozycja dla tych wszystkich, którzy uwielbiają gotować i szukają zdrowych przepisów. Zachwyceni będą nią zarówno znawcy tematu, jak i amatorzy, którzy dopiero uczą się jak zdrowo przygotowywać smaczne posiłki. Autorka znanego i bardzo lubianego bloga kulinarnego True Taste Hunters zaprasza swoich czytelników do podróży...
więcej Pokaż mimo to"Łowcy smaków" autorstwa Iny Rybarczyk to oryginalna, nowoczesna i niezwykle interesującą propozycja. W książce znajdziemy przepisy pogrupowane w rozdziały zatytułowane nazwami pór roku. W każdym z rozdziałów znajdziemy natomiast przepisy podzielone na śniadaniowe (na początek dnia),obiadowe (konkretniej) oraz desery (coś na osłodę). Wszystkie propozycje dań są przepisami roślinnymi, bez glutenu i rafinowanego cukru. Z pewnością nie jest to typowa, tradycyjna kuchnia, która każdy z nas stosuje od wielu pokoleń. Jeśli chodzi o modę na antyglutenowe manifestacje - zdaję sobie sprawę, że część z nas o wiele lepiej toleruje kuchnię bez tego dodatku ale nie popadałabym w paranoję. Jeśli chodzi zaś o ograniczanie cukru - myślę, że każdemu z nas przyda się mały detoks cukrowy. Autorka zwraca uwagę na bardzo ważne pojęcie sezonowości. Często zimą kupujemy drogie, zagraniczne odpowiedniki warzyw i owoców, które wiosną czy latem rosną u nas ale wtedy nikogo nie interesują. Przepisy przedstawione w książce " Łowcy smaków" były dla mnie w większości nowymi, zupełnie nieznanymi ale z pewnością niejednokrotnie zagoszczą w mojej kuchni. Zdrowe, warzywne propozycje będę świetnym dodatkiem do uwielbianych przeze mnie mięs a być może nawet wegetariańska alternatywą na wybrane dni. Książka wydana została w twardej oprawie co jest dużą zaletą w przypadku używania jej w kuchni a w środku znajdziemy mnóstwo kolorowych zdjęć, które wywołują uczucie głodu. Przy każdym przepisie znajdziemy listę potrzebnych produktów, właściwy instruktaż oraz kilka słów od autorki na temat danej potrawy. Całość wygląda bardzo estetycznie i praktycznie - duży plus za taki układ. Podsumowując serdecznie polecam Wam lekturę książki, szczególnie tym, którzy nie są wielbicielami mięsa czy przetworów pochodzenia zwierzecego. A dla pozostałej części społeczeństwa będzie to świetny, warzywny dodatek do standardowych posiłków.
"Łowcy smaków" autorstwa Iny Rybarczyk to oryginalna, nowoczesna i niezwykle interesującą propozycja. W książce znajdziemy przepisy pogrupowane w rozdziały zatytułowane nazwami pór roku. W każdym z rozdziałów znajdziemy natomiast przepisy podzielone na śniadaniowe (na początek dnia),obiadowe (konkretniej) oraz desery (coś na osłodę). Wszystkie propozycje dań są przepisami...
więcej Pokaż mimo towww.blonderka.pl
„… sprawią, że wynik twojego kucharzenia będzie satysfakcjonujący. Ba! Wybitny!”
Jeśli jesteś osobą, która ma alergie na gluten, lub zwyczajnie chcesz poznać nowe ciekawe przepisy, w których własnie wyzbędziesz się glutenu oraz cukru rafinowanego, będzie to książka idealna dla ciebie. Jest ona podzielona na kilka rozdziałów, ale najważniejsze i najbardziej ciekawe, to te które nazwane są porami roku! Tak dobrze czytacie, będzie wiosna, lato, jesień, zima, a do tego dostosowane ciekawe przepisy! Super pomysł.
Ciekawe, przejrzyście opisane przepisy, które są ilustrowane ślicznymi zdjęciami, aż ślinka cieknie przez samo oglądanie! Polecam 🙂
www.blonderka.pl
więcej Pokaż mimo to„… sprawią, że wynik twojego kucharzenia będzie satysfakcjonujący. Ba! Wybitny!”
Jeśli jesteś osobą, która ma alergie na gluten, lub zwyczajnie chcesz poznać nowe ciekawe przepisy, w których własnie wyzbędziesz się glutenu oraz cukru rafinowanego, będzie to książka idealna dla ciebie. Jest ona podzielona na kilka rozdziałów, ale najważniejsze i...