Mikołaj i dziewczyna z gwiazd

- Akapit Press
- toruń
- opowieści dla młodszych dzieci
- toruń
A gdybyś tak niespodziewanie znalazł się wprost na rynku średniowiecznego Torunia. Czerwone włosy i smartfon w kieszeni mogą skutecznie utrudnić ci próbę wtopienia się w rozkrzyczany tłum - chyba że stoi za tobą doborowe towarzystwo z młodym Kopernikiem na czele. Czy zaryzykowałbyś i rzucił się w mroki dziejów, by tam szukać odpowiedzi na frapujące cię pytania?
Dodaj książkę do biblioteczki
Polecane księgarnie
Pozostałe księgarnie
Informacja
Wypożycz z biblioteki
Mogą Cię również zainteresować
Opinie [2]
Pewnie niewielu z nas zastanawiało się kiedyś, jak zachowałoby się w sytuacji, gdyby młodszy brat naukowiec o imieniu Mariusz, w skrócie Mario, przypadkowo przeniósł nas w czasie o jakieś kilkaset lat do tyłu, gdzie nasz okrzyk „Nienawidzę cię, Mario!” zostałby odebrany zupełnie inaczej, niż zakładały intencje. Jeśli do tego akurat kilka dni wcześniej zafarbowaliśmy włosy...
więcej"Wokół zmieniło się niemal wszystko, a tak naprawdę ciągle chcemy, żeby gwiazdy nie były jedynie gazowymi ciałami kosmicznymi, tylko magicznymi drogowskazami naszej przyszłości."
więcejŚwiat od zarania dziejów zmienia się diametralnie. Chociaż ludzie wierzą w rozwój, ich mentalność pozostaje taka sama. Mimo życia na ziemi, chcemy poznać to, co nieosiągalne - metafizyczne,...