Felek i Tola i porządki

14 str. 14 min.
- opowieści dla młodszych dzieci
- Felek i Tola dla najmłodszych (tom 5)
- Felek i Tola
- Vos en Haas. Troep is leuk!
- 2023-11-13
- 2023-11-13
- 14 min.
- Jadwiga Jędryas
Piąty tom przygód Felka i Toli w wersji dla najmłodszych: duży format, kartonowe strony i całkiem nowe przygody.
Zajączka Tola i lis Felek robią wielkie porządki. Ich sąsiad, puchacz Henio, też zabrał się do sprzątania. Mają tyle niepotrzebnych rzeczy! Co z tym wszystkim zrobić?
Tekst: Sylvia Vanden Heede
Ilustracje: Thé Tjong-Khing
Tekst: Sylvia Vanden Heede
Ilustracje: Thé Tjong-Khing
Kup Felek i Tola i porządki w ulubionej księgarniPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.
Oceny książki Felek i Tola i porządki
17 użytkowników ma tytuł Felek i Tola i porządki na półkach głównych- Przeczytane 13
- Dla szkrabów 1
- Książki 1
- Lit. dziecięca 1
- Dzieciowe 1

Opinie i dyskusje o książce Felek i Tola i porządki
Uwielbiamy z synem te zabawne historie i bardzo prawdziwe. Zawsze noszą przesłanie, a ilustracje są przepiękne.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZnacie sympatyczną parę przyjaciół, Felka i Tolę? My właśnie się z nimi poznajemy i z pewnością to nie nasze ostatnie spotkanie😉Dziś chciałam Wam pokazać dwa najnowsze tomy serii.
"Felek i Tola i porządki" to opowieść o gruntowych porządkach Toli i Henia. Każde z nich czuje zew wiosny i chęć odgruzowania swojej przestrzeni. Tola przygotowała różne rupiecie, których chce się pozbyć, natomiast Henio całe pudło ubrań. Felek i Tola zainteresowali się tekstyliami i zaczęli się śmiesznie przebierać. Henio poczuł się nieco nieswojo. Do momentu aż znalazła stary nocnik przyjaciół i włożył go na głowę wcielając się w rycerza. Każdy wziął coś co nie należało do niego i nagle awantura zawisła na włosku. Na szczęście Toli udało się załagodzić sytuację i zwierzęta po prostu wymieniły się niepotrzebnymi rzeczami.
Opowieści o Felku i Toli to fajna seria dla młodszych dzieci. To sporych rozmiarów kartonówki o wesołych ilustracjach pokazujących różne aspekty przyjaźni i codzienności. Sprawdzą się w obliczu rozwoju mowy, budowania prostych wypowiedzi oraz przerabiania umiejętności społecznych. Polecamy ❤️
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to"Felek i Tola i porządki" to opowieść o gruntowych porządkach Toli i Henia. Każde z nich czuje zew wiosny i chęć odgruzowania swojej przestrzeni. Tola przygotowała różne rupiecie, których chce...