Cwana ciotuchna
- 2017-10-23
- 2012-11-27
- Karolina Zaremba
- Karolina Zaremba
Najlepsza brytyjska książka dla dzieci w roku 2014!
Ciotka Alberta to najstraszniejsza ze wszystkich cwanych ciotek, jakie chodziły po ziemi. Nosi czapkę myśliwską, pali fajkę i ma oswojoną bawarską sowę górską. A do tego zamierza pozbawić majątku swoją bratanicę Stellę! Czy jest ktoś, kto przyjdzie dziewczynce z pomocą? Tak. Ale to przyjaciel nie z tego świata…
Kto z nas nie ma takiej ciotuchna? Jakkolwiek okropna by była, wasze myślenie o niej odmieni się, gdy przeczytasz tę książkę.... 📚
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to" Cwana Ciotuchna" jest bardzo ciekawą książką. Polecam przede wszystkim dla dzieci 9 - 11 letnich. Oczywiście wszyscy inni też lubią taką książkę, więc również polecam.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toFajna książka. Krótkie rozdziały. Ładne ilustracje. Szybko się czyta. Polecam
Fajna książka. Krótkie rozdziały. Ładne ilustracje. Szybko się czyta. Polecam
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTreść podobna do książek Ralda Dahla, ten sam ilustrator. Córka zachwycona, ponieważ fabuła nieoczywista, dorośli niekoniecznie dobrzy, a wszystko kończy się szczęśliwie dla małego bohatera. Będziemy czytć kolejne książki.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka bardzo fajna i wciągająca. Tak naprawde ksiązki tego autora były jedynymi, które czytałam jak miałam ok. 10 lat.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo tobardzo wciągająca książka.
bardzo wciągająca książka.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNie, ta książka zdecydowanie nie jest dla mnie. Nie polecam dla najmłodszych czytelników, dla mnie osobiście jest to najgorsza książka z jaką miałam do czynienia.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPrzeczytałem tą książkę na prośbę swojej córki. ale z kartki na kartkę oczy robiły się wielkie, KIng dla najmłodszych.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toŚwietna książka jedna z moich ulubionych. Jest śmieszna, smutna i trochę nawet straszna. Polecam każdemu.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSuperowa
Superowa