Sekrety hotelu Winterhouse

- Secrets of Winterhouse
- 2019-04-24
- 2019-04-24
- Katarzyna Rudomino
Po powrocie do hotelu Winterhouse na kolejne święta, Elizabeth i Freddie ponownie zagłębiają się w rozwiązanie zagadki Rileya S. Grangera, który pozostawił po sobie dziwne artefakty, między innymi magiczną księgę, którą Gracella Winters próbowała wykorzystać do własnych niegodziwych celów. Przyjaciele podążają tropem wskazówek, nieumyślnie ściągając na siebie uwagę podejrzanego gościa hotelowego: Elany Vesper.
Czy Elana jest tylko pionkiem, czy też graczem w spisku, by ożywić ducha Gracelli. Tajemnica, przygoda i zwycięska przyjaźń łączą się w tak długo oczekiwanej kontynuacji.
Kup Sekrety hotelu Winterhouse w ulubionej księgarni
Oceny książki Sekrety hotelu Winterhouse
301 użytkowników ma tytuł Sekrety hotelu Winterhouse na półkach głównych- Przeczytane 185
- 2019 7
- 2020 6
- 2021 6
- Biblioteka 6
- 2023 5

OPINIE i DYSKUSJE o książce Sekrety hotelu Winterhouse
Uwielbiam takie klimaty i sama ją przeczytałam z zapartym tchem
Uwielbiam takie klimaty i sama ją przeczytałam z zapartym tchem
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka jest bardzo wciągająca ciekawa i ekscytująca. Polecam dla osób które lubią sekrety zagadki łamigówki przygody to jest drugi tom pierwszy to "Hotel Winterhouse "
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo tobardzo dobrze mi się ją czytało mówi o powrocie do ciepłego domu ale trzyma w napięciu
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMimo iz glowną bohaterka jest dziewczynka, ktora z pomocą przyjaciól odkrywa sekrety hotelu Winterhouse, czytana moim synom bardzo im sie podobala. I to oni oceniaja ja 10/10. Ja dalabym 7/10.
Dla mnie rozkrecala sie powoli i dopiero pod koniec akcja nabrala tempa.
Przyjemnie czyta sie tak pieknie wydana ksiazke, ilustracje swietnie podkreslaja klimat hotelu Winterhouse.
Nie pozostaje nam nic innego jak siegnac po ostatnia trzecia czesc.
Polecamy.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDla mnie rozkrecala sie powoli i dopiero pod koniec akcja nabrala tempa.
Nie mam pozytywnych odczuć po skończeniu tej książki. Główna bohaterka ma 12 lat ale jej zachowanie i to, jak traktują ją inne osoby kłócą się z jej wiekiem. Wydarzenia są absurdalne, co mocno przeszkadzało mi podczas czytania. Po pierwszym tomie miałam lepsze odczucia.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDNF 45%
DNF 45%
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKolejna cześć w której możemy poznać dalsze losy poznanych bohaterów . Poziom utrzymany 😊
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDlaczego doba jest taka krótka? Dlaczego za dzieciaka nie potrafiłam docenić tego, że mam możliwość czytać na maksa tyle książek, ile wlezie, a zamiast tego wolałam nudzić się bądź cokolwiek innego, żeby, tylko nie odtykać książki? Dziś brakuje mi czasu na pisanie recenzji, na czytanie, na wszystko, a książek mam od groma to pokazania wam. Dziś przychodzę z moją ulubienicą, a chodzi o książkę Wydawnictwa Dwukropek „Sekrety hotelu Winterhouse” t2 który uwielbiam i zazdroszczę wszystkim, którzy mają czytanie jeszcze przed sobą. Na pocieszenie napiszę, że za chwilę biorę się za tom 3 i już mam nadzieję, że będzie 4. Według wydawnictwa kategoria wiekowa 9+, ale to zdecydowanie książka dla każdego. Począwszy od tych 6+ po 99+ wystarczy zamiłowanie do czytania, słuchania, chęć przeżycia z bohaterami historii, jaka nie czeka na podwórku czy na boisku, lecz w miejscu, w którym tajemnica goni tajemnice, więc zamiłowanie do serii detektywistycznej mile widziane.
Każdy tom to osobna historia do rozwiązania, lecz przeplatają się historię z poprzedniego tomu co według mnie w niczym nie szkodzi, żeby zrozumieć wątek. Osobiście jestem zwolennikiem od początku do końca, lecz już nieraz trafiłam (nieświadomie),że zaczynając od środka serii też jest ok. Wracając do książki i do naszych bohaterów. Dobrze już nam znani Elizabeth i Freddie wracają do Hotelu Winterhouse na kolejne święta i muszę przyznać, że emocji i tajemnic było zaskakująco więcej, niż przy pierwszym tomie (gdzie 1 tom jest super) może dlatego, że tu już znałam naszych przyjaciół i czekałam na ten moment, w którym coś się wydarzy. Jestem pod wielkim wrażeniem stworzenia świata, postaci, tajemnic, historii itp. w książce.
Autentycznie jak sięgnięcie po pierwszy tom będziecie mieli wrażenie, że czujecie zimę, zapach hotelu, dźwięki palonego drewna w kominku, zapachu poszczególnych postaci, zniecierpliwienia, gdzie wybrany trop okazuje się błędny oraz jesteście w stanie współodczuwać emocje, jakie towarzyszą naszym bohaterom. Opisów książki jest pełno w necie więc zachęcam do poznania, a ja napiszę, że akcja zaczyna się już na samym początku książki, bo w autobusie, gdzie poznajemy tajemniczego jegomościa, który perfidnie podsiadła Elizabeth, lecz nic nie zmąci jej szczęścia, bo jedzie do przyjaciół i rodziny, a to jest najważniejsze. Sekrety znane są z tego, że często nie lubią być odkrywane, a jak już pociągnie się za jakiś sznureczek, to na wierch wypływa coraz to nowsze informacje, które często nie są miłe.
Do hotelu przyjeżdżają nowi goście, którzy dziwnym zachowaniem przyciągają, aż za bardzo i co za tym się kryje to już zostawiam do waszego odkrycia. Drugi tom oparty jest na tym samym schemacie co pierwszy więc szybciej się czyta i wszystko jest już wcześniej wyjaśnione, a to powoduje, że bardzo łatwo połapiecie się, kto, z kim. Wielki hotel, a więc wiele nowych tajemnic, jak i zakamarków które trzeba odkryć i wyjaśnić pewne niepewne sytuacje, jak i przedmioty które mogą trafić w złe ręce i narobić szkody. Starzy, nowi goście, lecz ten sam motyw przewodni „Trzeba rozwiązać zagadkę” co kryje Hotel Winterhouse? Kim są nowo przybyli goście i co mogą skrywać? Z czym przyjdzie się zmierzyć tym razem?!
Pomimo, że akcja książki dzieje się w zimie w okresie świątecznym to uważam, że dla prawdziwych książkoholików liczy się wyjaśnienie sprawy. Polecam całym sercem.
Dlaczego doba jest taka krótka? Dlaczego za dzieciaka nie potrafiłam docenić tego, że mam możliwość czytać na maksa tyle książek, ile wlezie, a zamiast tego wolałam nudzić się bądź cokolwiek innego, żeby, tylko nie odtykać książki? Dziś brakuje mi czasu na pisanie recenzji, na czytanie, na wszystko, a książek mam od groma to pokazania wam. Dziś przychodzę z moją ulubienicą,...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJak pierwszym tomem byłam zachwycona, tak ten mnie nie urzekł. Akcja bardzo długo się ciągnęła bez większych rewelacji. Dużo rzeczy dało się przewidzieć, więc nie było efektu zaskoczenia. Ostatnie sto stron bardzo mnie wciągnęły, ponieważ akcja nabrała tempa. Mam nadzieję, że trzeci i ostatni tom będzie lepszy.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo ciekawa młodizeżówka, myślę, że 10/11+. Moim zdaniem najlepsza z trzech tomów