Maria Czubaszek. Ostatni dymek

256 str.
- Czerwone i Czarne
- biografia, autobiografia, pamiętnik
- 2017-04-11
Sergiusz Pinkwart, który pracował z Marią Czubaszek nad jej ostatnią książką „Dzień dobry, jestem z Kobry” rozmawia z ludźmi jej bliskimi, by stworzyć portret najbardziej niesztampowej damy showbiznesu. Pani Maria bawiła swoim ciętym poczuciem humoru kilka pokoleń Polaków, ale bardzo mało osób wiedziało, jaka jest naprawdę.
Dodaj książkę do biblioteczki
Polecane księgarnie
Pozostałe księgarnie
Informacja
Dyskusje
Wypożycz z biblioteki
Mogą Cię również zainteresować
Opinie [23]
Może to mało eleganckie, co napiszę, ale nie mogłam oprzeć się wrażeniu, że "Ostatni dymek" to ostatnia próba zarobienia na popularności Marii Czubaszek. Książka składa się z dwóch części- pierwsza to wspomnienia rozmaitych znajomych pani Czubaszek o niej samej, druga to przedruk "Dzień dobry, jestem z kobry...".
więcejKsiążka jest ciekawa, bo ciekawa jest jej bohaterka i z tym...
W czym może być pomocny lakier do włosów w pociągu? Niekoniecznie do włosów... Radzę sprawdzić! Dla mnie rewelacyjny patent!!!
Pokaż mimo toDoskonała o wyjątkowej kobiecie.
Pokaż mimo toJak ja za nią tęsknię. To pierwsze słowa które przychodzą mi do głowy po przeczytaniu tej książki. Pani Maria we wspomnieniach różnych ludzi jest jak opowieść o kimś bardzo bliskim i tak cudownie ciepłym. Polecam dla wszystkich kogo osoba Pani Marii oczarowala. Polecam.
Pokaż mimo toSzybko się czyta. Szczera, zabawna, rozrywka.
Pokaż mimo toPrzezabawne anegdoty, książkę czyta się szybko. Ja osobiście nie mogłam się doczekać kolejnej śmiesznej opowieści z życia Pani Marii więc wszystkie "kartki" połykałam jednym tchem.
Pokaż mimo toMaria Czubaszek była niepowtarzalna. Dlatego przykro, że ktoś wykorzystuje jej nazwisko i powtarza książkę w książce. Wielbiciele poczucia humoru pani Marii zajrzą tu na pewno. Tym, którzy Autorki jeszcze nie poznali, polecam zacząć od jej książek wydanych z Arturem Andrusem.
więcejPrzykro też czytać wspomnienie jednego pana. Skoro chciał mówić tylko o sobie (jak zawsze), po co...
Gdyby w książce znalazły się same wspomnienia + ewentualnie jakieś anegdoty ocena byłaby wyższa.
Pokaż mimo toDuży minus za przedruk "Dzień dobry, jestem z kobry"
Książka do autorefleksji i pośmiania się. Ironicznie o życiu, o przeciwnościach losu, ale też sporo prywatnych przejść Pani Czubaszek. Napisana w bardzo przystępny sposób. Zdecydowanie polecam!
Pokaż mimo toNiezwykle zabawna pozycja, która wielokrotnie doprowadziła mnie do łez.
Pokaż mimo toZdecydowanie polecam "Ostatni dymek" na poprawę humoru, chyba że wcześniej czytaliście "Dzień dobry, jestem z kobry" to możecie poczuć się rozczarowani i oszukani, gdyż większość książki to przedruk tamtej pozycji.