Immunitet

Okładka książki Immunitet Remigiusz Mróz Patronat Logo
Patronat Logo
Okładka książki Immunitet
Remigiusz Mróz Wydawnictwo: Czwarta Strona Cykl: Joanna Chyłka (tom 4) kryminał, sensacja, thriller
kryminał, sensacja, thriller
Joanna Chyłka (tom 4)
Wydawnictwo:
Czwarta Strona
2016-08-31
2016-08-31
Tagi:
mistyfikacja oskarżenie prokurator sędzia śledztwo wyścig z czasem zabójstwo zemsta

Patronaty LC

Książki autora

Oficjalne recenzje i

Człowiek, który zabił

65 63 61

To już kolejny tom Chyłki. Trzeba przyzna, że Mróz zręcznie miesza w losach bohaterki i Zordona. Wydawałoby się, że kolejna część będzie tzw. "odgrzewanym kotletem", ale autorowi i tym razem udaje się zaciekawić czytelnika. Czy Chyłka podoła sprawie, zmagając się z własnymi demonami? Czy Zordon odnajdzie swoje miejsce w tym "układzie"? A zakończenie?! Trzeba od razu sięgnąć po następną część! Nie oglądałam jeszcze serialu, ale chyba zachowam się jak Chyłka i pozostanę wyłącznie przy książce...

więcej Pokaż mimo to

Sędzia Sendal traci immunitet ponieważ oskarżono Go o zabójstwo w Krakowie.... jak Chyłka i Zordon odkryją prawdę ... brodząc w zakłamanym świecie układów

Kolejna, już 4 część serii o Chyłce. Dalej mnie zachęca do sięgania po kolejne książki Mroza. Sprawa sędziego Sendala nie aż tak ciekawa, mimo to stanowi niezłe tło dla relacji naszych głównych bohaterów. Wreszcie dowiadujemy się skąd i dlaczego w Joannie tyle nienawiści do ojca. Poruszający fragment gdy poznajemy wspomnienia Chyłki oraz cudowna (choć niezbyt dojrzała) reakcja Zordona. Uwielbiam to jak staje się na sali sądowej, oraz wsparcie Borsuka :D cieszę się, że Kordian przestaje być tylko "głupim" aplikantem na posyłki. ;)

Ig: booksior1

więcej Pokaż mimo to

4 tom przygód Chyłki i Zordona. Dalej jestem ciekawy ich przygód i pomysłów szalonej Pani adwokat, natomiast ta część uważam że była ciut słabsza niż poprzednia i można było ją skrócić.

Ciekawa pozycja. Interesujący wątek prawny. Mróz bardzo zgrabnie operuje piórem, co powoduje, że w zasadzie każdy kolejny rozdział zaskakuje. Tocząca się w tle historia Chyłki i Zordona nie wychodzi na pierwszy plan, co dla mnie jest kluczowe, bo nie po to sięgam po kryminał, żeby czytać romans.

Daję mocne 6 z plusem!

Daję mocne 6 z plusem!

Lubię Chyłkę, lubię to w jaki sposób jest opowiedziana jej historia. Książkę czytało się bardzo przyjemnie.

Nie sądziłam, że ta seria wciągnie mnie tak mocno. Sprawy kryminalne są ciekawe, choć zwykle nijak się kończą, ale są tylko tłem dla głównych bohaterów: Chylki i Orynskiego. Powala mnie humor, podobają mi się sprawy, dzięki którym człowiek poszerza wiedzę na niektóre tematy. W tym wypadku jest to kwestia immunitetu.

Naprawdę podobała mi się ta część :)
Nasz duet nadal trzyma poziom. A końcówka rozwala system.

Naprawdę podobała mi się ta część :)
Nasz duet nadal trzyma poziom. A końcówka rozwala system.

Trochę się rozczarowałem. Czytałem tę książkę po raz pierwszy cztery lata temu i nie pamiętałem z niej nic oprócz tego, że spodobała mi się najbardziej z całej serii. I naprawdę nie wiem czemu. Rozprawa sądowa chyba jeszcze nudniejsza niż z Rewizji, Kordian, który powoli staje się drugą Chyłką (z charakteru),wkurzający sędzia Sebastian. Spokojnie mogłaby być skrócona o parędziesiąt stron. Ocena taka a nie niższa, bo po prostu wyjątkowo dobrze bawię się czytając książki Mroza. Po prostu to jest dobrze spędzony czas i nawet pomimo tego, że ta część nie wciągnęła mnie jakoś bardzo, to jednak chciałem wiedzieć, co będzie dalej.

• Przeczytane
  • Chcę przeczytać