Cydr z polskich jabłek

Okładka książki Cydr z polskich jabłek Agnieszka Wyrobek-Rousseau
Okładka książki Cydr z polskich jabłek
Agnieszka Wyrobek-Rousseau Wydawnictwo: WPW Vinaspora Sp. z o. o. kulinaria, przepisy kulinarne
146 str. 2 godz. 26 min.
Kategoria:
kulinaria, przepisy kulinarne
Wydawnictwo:
WPW Vinaspora Sp. z o. o.
Data wydania:
2015-06-01
Data 1. wyd. pol.:
2015-06-01
Liczba stron:
146
Czas czytania
2 godz. 26 min.
Język:
polski
ISBN:
9788394177508
Tagi:
cydr odmiany jabłoni domowe przetwórstwo cydr na świecie przepisy
Średnia ocen

7,8 7,8 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
7,8 / 10
4 ocen
Twoja ocena
0 / 10

OPINIE i DYSKUSJE

Sortuj:
avatar
454
8

Na półkach:

Duzo praktycznych i wartosciowych wskazowek dla osob, ktore zaczynaja swoja przygode z robieniem cydrem, szczegolnie z odmian jablek dostepnych w Polsce. Budowa ksiazki jest jednak nielogiczna z punktu widzenia robienia cydru i trudno w niej cokolwiek znalezc. Z powodu struktury ksiazki ma sie wrazenie, ze byla to czesc pracy naukowej na temat cydru, a ksiazka powstala przez czysty przypadek. Niemniej jest to dzielo zawierajace wiele odpowiedzi na nurtujace pytania poczytakujacego cydrownika. Tylko trzeba ich umiec szukac.

Duzo praktycznych i wartosciowych wskazowek dla osob, ktore zaczynaja swoja przygode z robieniem cydrem, szczegolnie z odmian jablek dostepnych w Polsce. Budowa ksiazki jest jednak nielogiczna z punktu widzenia robienia cydru i trudno w niej cokolwiek znalezc. Z powodu struktury ksiazki ma sie wrazenie, ze byla to czesc pracy naukowej na temat cydru, a ksiazka powstala...

więcej Pokaż mimo to

avatar
1
1

Na półkach: ,

Świetnie, że taka książka w ogóle powstała. Do tej pory po polsku nie było na temat produkcji cydru NIC. A tu wszystko wytłumaczone z najdrobniejszymi szczegółami. Prostym językiem, ale nie jest to bełkot o niczym jak w przypadku wielu książek o wszelakich alkoholach. Potężna dawka fachowej wiedzy podana bardzo przystępnie. Każdy laik może zrobić dobry cydr. Ja właśnie zrobiłem pierwszy w życiu. I wyszedł genialnie :-) Książka ma oczywiście wady. Po pierwsze za krótka, chciałoby się więcej. Po drugie trudno ją dostać. Poza stroną wydawcy i allegro nie znalazłem.
Tak czy inaczej warto przeczytać. Książka dla entuzjastów cydru, dla fascynatów starymi odmianami jabłoni, dla wariatów, którzy jak ja sami chcą coś zrobić z jabłek z własnego ogródka

Świetnie, że taka książka w ogóle powstała. Do tej pory po polsku nie było na temat produkcji cydru NIC. A tu wszystko wytłumaczone z najdrobniejszymi szczegółami. Prostym językiem, ale nie jest to bełkot o niczym jak w przypadku wielu książek o wszelakich alkoholach. Potężna dawka fachowej wiedzy podana bardzo przystępnie. Każdy laik może zrobić dobry cydr. Ja właśnie...

więcej Pokaż mimo to

avatar
5
1

Na półkach:

Książka dla miłośników cydru i dla tych, którzy chcieli by sami zrobić swój własny, autorski jabłecznik. Nadziana mnóstwem technologicznych kruczków, a napisana tak prostym językiem, że nawet kompletny laik w dziedzinie przetwórstwa i fermentacji jest w stanie zrozumieć o co chodzi, na co zwracać uwagę i czego unikać.
Ciekawa część przedstawiająca cydry w różnych krajach świata. Fajne przepisy kulinarne z wykorzystaniem cydru, szkoda, że nie więcej. I piękne ryciny starych odmian jabłek.

Książka dla miłośników cydru i dla tych, którzy chcieli by sami zrobić swój własny, autorski jabłecznik. Nadziana mnóstwem technologicznych kruczków, a napisana tak prostym językiem, że nawet kompletny laik w dziedzinie przetwórstwa i fermentacji jest w stanie zrozumieć o co chodzi, na co zwracać uwagę i czego unikać.
Ciekawa część przedstawiająca cydry w różnych krajach...

więcej Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Chcę przeczytać
    11
  • Przeczytane
    4
  • Cydr
    1
  • Chcę w prezencie
    1
  • Popularnonaukowe i poradniki
    1
  • Chcę mieć
    1
  • Survival i wiejska autarkia
    1
  • Posiadam
    1

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Cydr z polskich jabłek


Podobne książki

Przeczytaj także