Dieta bez mleka i glutenu
- Kategoria:
- kulinaria, przepisy kulinarne
- Wydawnictwo:
- Wydawnictwo Poligraf
- Data wydania:
- 2014-04-10
- Data 1. wyd. pol.:
- 2014-04-10
- Liczba stron:
- 264
- Czas czytania
- 4 godz. 24 min.
- Język:
- polski
- ISBN:
- 9788378561989
Trądzik, trudna do leczenia nadwaga, bóle głowy, ciągłe katary i zapalenia zatok, reumatyzm, problemy skórne, astma, zespół przewlekłego zmęczenia. Jeżeli niepokoją cię którekolwiek z tych objawów, to warto rozważyć wpływ pokarmów na ich powstawanie. Może okazać się, że twój układ odpornościowy traktuje jako wroga niektóre składniki pokarmowe, doprowadzając w ten sposób do reakcji alergicznych różnego typu. W szczególności wiele osób uzyskuje dodatni wynik w testach alergicznych na mleko, jaja i gluten (lub pszenicę).
W książce znajdziesz między innymi informacje:
- Jakich produktów unikać na diecie bez mleka i glutenu.
- Dlaczego bakterie jelitowe są bardzo ważne dla naszego zdrowia.
- Skąd czerpać wapń, jeżeli źle tolerujemy mleko.
- Co jeść, żeby długo zachować młodość, witalność i dobre samopoczucie.
A oprócz tego przepisy na dania bez mleka i glutenu.
Porównaj ceny
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Mogą Cię zainteresować
Książka na półkach
- 23
- 19
- 6
- 2
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
OPINIE i DYSKUSJE
Książka ukazuje problem diet człowieka. Wskazuje na istotną rolę niektórych składników diety na zdrowie i samopoczucie człowieka. Polecam książkę, ponieważ otwiera ona oczy na czynnik diety w życiu człowieka.
Książka ukazuje problem diet człowieka. Wskazuje na istotną rolę niektórych składników diety na zdrowie i samopoczucie człowieka. Polecam książkę, ponieważ otwiera ona oczy na czynnik diety w życiu człowieka.
Pokaż mimo toSuper książka, dla alergików i nie tylko :) daje świetne alternatywy dla produktów pszennych i mlecznych. Pokazuje, że wykluczenie pewnych składników w naszej diecie nie kończy się siedzeniem całych dni w kuchni. Książka zawiera pyszne, zdrowe i często nawet wegańskie przepisy :) Zdecydowanie polecam wszystkim alergikom i nie tylko!
Super książka, dla alergików i nie tylko :) daje świetne alternatywy dla produktów pszennych i mlecznych. Pokazuje, że wykluczenie pewnych składników w naszej diecie nie kończy się siedzeniem całych dni w kuchni. Książka zawiera pyszne, zdrowe i często nawet wegańskie przepisy :) Zdecydowanie polecam wszystkim alergikom i nie tylko!
Pokaż mimo toNie czytałam od deski do deski, ale dokładnie przejrzałam w księgarni. Pierwsza część to po raz kolejny te same informacje, które znamy już z książek Davisa i Campbella okraszone powierzchownymi notkami na temat kilku schorzeń autoimmunologicznych. Nic nowego, nic specjalnego. W drugiej części autorka serwuje przepisy - słabe i śmieszne. Przykładowo proponuje ryż z brukselką. Skład? Szklanka ryżu, woda, brukselka i sól... I w ten sposób wygląda większość menu. Ja nie polecam. A jeśli już ktoś bardzo chce się dowiedzieć dlaczego glut i mleko są be, to są ciekawsze pozycje.
Nie czytałam od deski do deski, ale dokładnie przejrzałam w księgarni. Pierwsza część to po raz kolejny te same informacje, które znamy już z książek Davisa i Campbella okraszone powierzchownymi notkami na temat kilku schorzeń autoimmunologicznych. Nic nowego, nic specjalnego. W drugiej części autorka serwuje przepisy - słabe i śmieszne. Przykładowo proponuje ryż z...
więcej Pokaż mimo to