Alkaliczny detoks

Beata Sokołowska Wydawnictwo: Muza kulinaria, przepisy kulinarne
kulinaria, przepisy kulinarne
2016-03-30
2016-03-30

Kup Alkaliczny detoks w ulubionej księgarnii

Oceny książki Alkaliczny detoks

OPINIE i DYSKUSJE o książce Alkaliczny detoks

Kiedy wiosna puka do naszych drzwi zastanawiamy sie, czy ubrania w naszej szafie są odpowiednie, czy da się zgubić przed latem parę kilogramów i jak zdrowo przywitać najpiękniejszą porę roku. Książka Beaty Sokołowskiej pt.: "Alkaliczny detoks" wpadła w moje ręce zupełnie przypadkowo. Stała na bibliotecznej półce i uśmiechała się do mnie kolorami: cudownym zestawieniem zieleni i niebieskiego, .
Pomyślałam-potrzebuję zdrowia i dobrej kondycji psychicznej. Chciałabym zmienić swój sposób odżywiania, ale nie do końca wiem jak to zrobić...

Książka okazała się nie tylko pięknie wydana. Jest fantastycznym, praktycznym przewodnikiem, którym autorka proponuje trzy programy detoksu. Każdy z nich ma różny stopień trudności. Mogę więc wybrać optymalną formułę. To, co dla mnie jest bardzo istotne - do każdego z programu jest załączone specjalne menu i konkretne przepisy kulinarne. W nich spotkałam podstawowe składniki, do zakupienia w osiedlowym sklepiku. Przepisy są przejrzyście opisane i proste w wykonaniu. Co ważne, autorka poświęca sporo miejsca na opisanie procesu przygotowania do detoksu, zgodnie z własnymi możliwościami. Wszystkie formy detoksu opisane w książce autorka osobiście sprawdziła i przetestowała.
Skutki opisanego alkalicznego detoksu prezentują się fenomenalnie:

“Podsumowując mój detoks - 8 kilogramów mniej, tabletkę na alergię biorę raz na tydzień, budzę sie przed budzikiem i śpię całą noc. Dostałam naturalnych rumieńców na twarzy - skóra jest chyba lepiej ukrwiona i białka oczne zbielały, wiec same plusy. Nie widzę żadnych minusów i każdemu mogę powiedzieć, że warto, warto i jeszcze raz warto i na pewno powtórzę to na wiosnę. ”

Dzięki tej książce zwiększyła sie moja wiedza i świadomość na temat zdrowego jedzenia. Chętniej sięgam po zdrowe przekąski. Mam nadzieję, że wypracowane podczas detoksu nawyki będą trwałą i zdrową zmianą.
Myślę, że warto zaakceptować pewne ograniczenia aby poprawić samopoczucie i wygląd ciała. Wszystko zależy od nas!Zaczynam testować różne formy detoksu, z nadzieją, że jest to jeden z najlepszych prezentów, które daję mojemu organizmowi.

Rekomenduję!

37/2020 (E)

37/2020 (E)

Jeśli ktoś chciałby przeprowadzić detoks to polecam. W książce znajduje się dużo przydatnych, praktycznych wskazówek, które autorka wypróbowała na sobie. Całość jest jasno napisana. W części książki znajdują się przepisy i przykładowe menu do stosowania w trakcie oczyszczania - ten fragment jest zwięzły i nie tworzy sztucznie objętości.
Po przeczytaniu wiadomo jak się przygotować, przeprowadzić i zakończyć detoks - bez żadnych wątpliwości i niedopowiedzeń. Bardzo polecam.

Po przeczytaniu wiadomo jak się...

210 użytkowników ma tytuł Alkaliczny detoks na półkach głównych
60 użytkowników ma tytuł Alkaliczny detoks na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Alkaliczny detoks

Beata Sokołowska
Beata Sokołowska
Beata Sokołowska jest z wykształcenia psychologiem zdrowia. Od wielu lat interesuje wpływem odżywiania na jakość życia i propagowaniem produktów alkalizujących. Jej mottem jest „równowaga we wszystkich sferach życia". Jest autorką polskiego terminu alkaliczny (od ang. alkaline). Prowadzi niezwykle popularny blog alkalicznystylzycia.blogspot.com, który miesięcznie odwiedza 30 tys. fanów.

Cytaty z książki Alkaliczny detoks

Dodaj cytat z książki Alkaliczny detoks