Zniszcz ten dziennik. Kreatywna destrukcja

Okładka książki Zniszcz ten dziennik. Kreatywna destrukcja autora Keri Smith, 9788364853005
Okładka książki Zniszcz ten dziennik. Kreatywna destrukcja
Keri Smith Wydawnictwo: KE Liber rękodzieło
rękodzieło
Wreck this journal. To create is to destroy
2014-09-10
2014-09-10
2007-06-01
Julia Tokarczyk

Kup Zniszcz ten dziennik. Kreatywna destrukcja w ulubionej księgarnii

Oceny książki Zniszcz ten dziennik. Kreatywna destrukcja

OPINIE i DYSKUSJE o książce Zniszcz ten dziennik. Kreatywna destrukcja

Autor tego dzieła doszedł do wniosków które niestety nie urodziły się w głowie autora "Praktyk" z anno domini 2025 roku

Ale to głupotka była :D

Ale to głupotka była :D

Jak ubogi musi być współczesny człowiek, żeby ujścia swoich emocji i osobowości szukać w poniewieraniu książki? Daleki jestem od patetycznych haseł typu: książka jest naszym największym przyjacielem, a przyjaciela tak się nie traktuje!, po prostu prymitywizm XXI-wiecznego społeczeństwa (i jego artystów) jest przerażający. I może rzeczywiście prezentuje tutaj absolutny brak dystansu, ale chodzić z książką pod prysznic? Malować ją włosami? Przecinać kartki? W jakim celu? To ma być niby kreatywne?
Wiecie co jest kreatywne? Wymyślenie interesującej bajki dla dziecka. Naszkicowanie zimowego pejzażu. Nawet zacerowanie dziury w skarpecie jest bardziej kreatywne niż specjalne wylewanie kawy na papier. Błyskotliwa i twórcza myśl powinna wykraczać poza bazgranie i niszczenie książek.
Oczywiście wielu internałtów pieje z zachwytu nad dziełem autorstwa Keri Smith, mówiąc że w życiu lepiej się nie bawili i właśnie tutaj oderwali się od prozy życia codziennego. Cóż, może bardzo zestresowanym pracownikom korporacji, którzy chcą się wyżyć przyda się taka lekturka. A nie lepiej poćwiczyć i wyżyć się na siłowni? Albo, zwyczajnie zrelaksować się czytając dobrą książkę przy dobrej kawie?... oczywiście nie rozlewając jej :-)

2697 użytkowników ma tytuł Zniszcz ten dziennik. Kreatywna destrukcja na półkach głównych
1270 użytkowników ma tytuł Zniszcz ten dziennik. Kreatywna destrukcja na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Zniszcz ten dziennik. Kreatywna destrukcja

Keri Smith
Keri Smith
Autorka i ilustratorka. Pisze książki dotyczące kreatywności i poznawania świata. Przekazuje w nich idee takie jak: wolność słowa, łamanie zasad, radość z wykonywanej czynności. Jej bestsellerowe książki to m.in.: Wreck This Journal (a także jej wersja na iPoda Wreck This App),How to be an Explorer of the World –the Portable Life/Art Museum (2008 Perigee),The Guerilla Art Kit (2007 Princeton Architectural Press),Living Out Loud – Activities to Fuel a Creative Life (2003). Fani mają możliwość czytania jej bloga i kontaktowania się z nią poprzez niego.

Okładka książki Podaruj mi miłość. 12 świątecznych opowiadań Holly Black, Ally Carter, Gayle Forman, Jenny Han, David Levithan, Kelly Link, Myra McEntire, Stephanie Perkins, Rainbow Rowell, Laini Taylor, Kiersten White, Matt de la Peña

Cytaty z książki Zniszcz ten dziennik. Kreatywna destrukcja

Keri Smith Zniszcz ten dziennik. Kreatywna destrukcja Zobacz więcej