Włosi. Życie to teatr

Okładka książki Włosi. Życie to teatr autora Maciej A. Brzozowski, 9788377586334
Logo Lubimyczytac Patronat
2014-04-16
2014-04-16

Kup Włosi. Życie to teatr w ulubionej księgarnii

Oficjalne recenzje książki Włosi. Życie to teatri

Być Włochem – to brzmi dumnie…

73 104 21

Oceny książki Włosi. Życie to teatr

OPINIE i DYSKUSJE o książce Włosi. Życie to teatr

Książka to podróż po Włoszech w którą zabiera nas autor. Poznajemy historię tego kraju, dość skomplikowaną ale mającą wpływ na to jakie są Włochy jako państwo. Autor pokazuje nam i charakteryzuje samych mieszkańców tego kraju, ich mentalność, to z czego są znani na całym świecie. Bogactwo krajobrazów, ludzi, jedzenia to tylko nieliczne z tematów poruszonych w tej książce. Podróż mija zbyt szybko ale jakże jest przyjemna. Polecam ,warto przeczytać ☺️

Dużo szczegółów o Włoszech w lekkim piórze. Bardzo przyjemna lektura.

Dużo szczegółów o Włoszech w lekkim piórze. Bardzo przyjemna lektura.

Wrażenia po lekturze mam raczej pozytywne. Książka napisana lekko, ciekawostka goni ciekawostkę, natomiast z uwagi na sam tytuł liczyłam, że będzie trochę bardziej erudycyjna, a w gruncie rzeczy okazała się dosyć pobieżnie skakać po tematach. Polecam raczej jako starter, myślę że dla kogoś bardziej zorientowanego we włoskiej kulturze może okazać się mało odkrywcza.

1369 użytkowników ma tytuł Włosi. Życie to teatr na półkach głównych
227 użytkowników ma tytuł Włosi. Życie to teatr na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Włosi. Życie to teatr

Maciej A. Brzozowski
Maciej A. Brzozowski
Absolwent filologii włoskiej na Uniwersytecie Warszawskim. W życiu pozazawodowym jest autorem książek z dziedziny savoir-vivre’u, prowadzi także szkolenia z tej dziedziny i uważnie obserwuje zmieniające się obyczaje.

Cytaty z książki Włosi. Życie to teatr