After Dead: What Came Next in the World of Sookie Stackhouse
- fantasy, science fiction
- Sookie Stackhouse (tom 13.5)
- Ace Books
- 2013-10-29
- 2013-10-29
- angielski
- True Blood Sookie Stackhouse
Dead Ever After marked the end of the Sookie Stackhouse novels—a series that garnered millions of fans and spawned the hit HBO television show True Blood. It also stoked a hunger that will never die…a hunger to know what happened next.
With characters arranged alphabetically—from the Ancient Pythoness to Bethany Zanelli—bestselling author Charlaine Harris takes fans into the future of their favorite residents of Bon Temps and environs. You’ll learn how Michele and Jason’s marriage fared, what happened to Sookie’s cousin Hunter, and whether Tara and JB’s twins grew up to be solid citizens.
This coda provides the answers to your lingering questions—including details of Sookie’s own happily-ever-after…
The book will feature extensive interior art by acclaimed Sookie artist Lisa Desimini, including a Sookieverse Alphabet, color endpapers, and several full-page black and white interior illustrations.
Dodaj cytat z książki After Dead: What Came Next in the World of Sookie Stackhouse
Dodaj cytat
Zwykły skok na kasę i próba wyciśnięcia jeszcze czegoś z cyklu o Sookie Stackhouse. Powstanie tej "książeczki" rzekomo zawdzięczamy ciekawości fanów, którzy zastanawiali się, co wydarzyło się jeszcze w życiu różnych bohaterów, ale dla mnie to czcza wymówka. Czy każdy autor długich serii wydaje na końcu mini-encyklopedię, aby opisać do samego końca losy bohaterów? Jeśli chodzi o samą książkę to składa się z krótkich, encyklopedycznych wpisów na temat bohaterów, którzy pojawili się w całym cyklu. O ile rozumiem jeszcze sens rozwinięcia informacji na temat głównych bohaterów (losy Sookie i Sama naprawdę mnie interesowały),o tyle nie mogę zrozumieć sensu wpisów na temat postaci trzecio- i czwartoplanowych, których nikt już nie pamięta!! Wydaje mi się również, że losy niektórych postaci mogłyby potoczyć się znacznie lepiej niż zaplanowała to autorka. Nie rozumiem też wpisów w stylu np. Quinn miał jeszcze wiele przygód. Czy autorce nie chciało się już wymyślać przyszłości dla bohatera czy planuje stworzyć jakieś spin-offy? Od premiery "After dead" minęło już prawie 9 lat, a spin-offy żadne się nie pojawiły, więc nie wiem dlaczego kilka postaci autorka potraktowała tak po macoszemu. Sama książka jeszcze nie została przetłumaczona na język polski i wątpię by się to stało, bo stoi ona na wyjątkowo niskim poziomie i fabularnie jest zupełnie zbędna,tak więc polscy czytelnicy nie znający angielskiego nic wielkiego nie tracą.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toWiadomo czy Książka będzie wydawana przez polskie wydawnictwo? Albo czy gdzieś można kupić ją w orginale ?
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNiestety nie jest to książka napisana w stylu poprzednich. Jest to spis wszystkich postaci, które występowały w całej serii o Sookie Stackhouse i parę zdań do każdego z nich co się dzieje w ich życiu po zakończeniu serii.