Zarządzanie stresem- czyli ćwiczenia jak sobie z nim radzić
Wydawnictwo: Agencja Wydawniczo-Reklamowa ARTE nauki społeczne (psychologia, socjologia, itd.)
- nauki społeczne (psychologia, socjologia, itd.)
- Activites for Mananging Stress
- Agencja Wydawniczo-Reklamowa ARTE
- 2002-01-01
- 2002-01-01
- Grażyna Waluga
- Psychologia stres
Dzięki tej książce można dowiedzieć się:
• czym jest stres
• jak zidentyfikować różne formy stresu
• jakie typy osobowości są podatne na stres
• jakie są źródła stresu
• jaki wpływ ma stres na ludzi oraz ich wydajność
• jak pokonać stres
Można nauczyć się:
• jak zwiększać kontrolę nad stresem w pracy i w życiu prywatnym
• jak dbać o rozwój indywidualny pracowników
• jak rozwijać umiejętności doradcze i komunikacyjne
Książka zawiera:
• ćwiczenia, które pomagają wykorzystać zdobytą wiedzę w praktyce
• załączniki
• wykazy