Perły panny młodej

- literatura obyczajowa, romans
- Bractwo Świętego Jakuba (tom 3)
- The Bride Wore Pearls
- BIS
- 2013-08-01
- 2013-08-01
- 2012-07-31
- Hanna Rostkowska-Kowalczyk
- bractwo świętego jakuba liz carlyle perły
Rance Welham, hrabia Lazonby, jeden z członków Towarzystwa Świętego Jakuba, otoczony jest aurą skandalu sprzed lat.
Czy tak niebezpieczny człowiek będzie więc odpowiednim opiekunem dla lady Anishy Stafford, egzotycznej piękności, która przybyła do Londynu z Kalkuty po śmierci męża?
Rozsądek mówi, że nie, jednak tych dwoje przyciąga do siebie tajemnicza siła i wkrótce nie będą mogli ignorować rodzącej się namiętności...
Znudziły jej się już próby sprawiania przyjemności ludziom, którzy ją otaczali. Przyszedł czas, żeby zaczęła robić przyjemności sobie
dodaj nowy cytat
Pokaż mimo topolecam :)
polecam :)
Pokaż mimo toW trzeciej części serii poznajemy dokładne losy Rance'a Wellhama i jego mroczną przeszłość.Ciążąca nad nim niewyjaśniona zagadka morderstwa sprzed lat,o które został oskarżony i podwójnie skazany,rzuca cień na jego przyszłość.Tym bardziej,że Rance odkrywa,iż uczucie przyjaźni,jakim darzy siostrę Ruthveyna - Anishę,przerodziło się w pożądanie i miłość.Dopóki tajemnica nie zostanie wyjaśniona,mężczyzna nie pozwoli sobie na snucie marzeń o przyszłości z Anishą.Gnębiący go wścibski reporter Jack Coldwater,zabiegający o względy Anishy komisarz Royden Napier i ogólna zmowa milczenia i niechęci przeciwko osobie Rance'a powodują,że sytuacja zaczyna się robić nieprzyjemna i pozornie beznadziejna.Czy nieustępliwość,nieugiętość i miłość Anishy sprawią,że Rance uwierzy w możliwość wyjaśnienia zagadki i udowodnienia swojej niewinności?Intrygi mnożą się niczym przysłowiowe grzyby po deszczu,a pikanterii całej sprawie nadaje unoszący się w powietrzu zapach seksu i pożądania...Gorąco polecam!!!
W trzeciej części serii poznajemy dokładne losy Rance'a Wellhama i jego mroczną przeszłość.Ciążąca nad nim niewyjaśniona zagadka morderstwa sprzed lat,o które został oskarżony i podwójnie skazany,rzuca cień na jego przyszłość.Tym bardziej,że Rance odkrywa,iż uczucie przyjaźni,jakim darzy siostrę Ruthveyna - Anishę,przerodziło się w pożądanie i miłość.Dopóki tajemnica nie...
więcej Pokaż mimo toOsamotniona po śmierci męża lady Anishy Stafford szuka opiekuna. Ostatnim kandydatem na tak delikatną funkcję jest hrabia Lazonby. Jednak to właśnie on podbija serce pięknej hrabiny... III część cyklu " Bractwo Świętego Jakuba".Ja przeczytałam ją jako pierwszą i w niczym to nie przeszkadzała. Powiązań z poprzednimi częściami prawie brak. Jeżeli ktoś lubi romans historyczny , to polecam.
Osamotniona po śmierci męża lady Anishy Stafford szuka opiekuna. Ostatnim kandydatem na tak delikatną funkcję jest hrabia Lazonby. Jednak to właśnie on podbija serce pięknej hrabiny... III część cyklu " Bractwo Świętego Jakuba".Ja przeczytałam ją jako pierwszą i w niczym to nie przeszkadzała. Powiązań z poprzednimi częściami prawie brak. Jeżeli ktoś lubi romans historyczny...
więcej Pokaż mimo toKsiążka od początku do końca bardzo przeciętna chodź jeśli chodzi i język i stylistykę stoi na wysokim poziomie. To pierwsza książka z tej serii jaką przeczytałam ale nawiązań do poprzednich części było mało i jakoś nie istotne. Nie zrozumiałam do końca tego wątku z ich darami jakoś tak mętnie był opisany.
Bohaterka to wdowa z dwójka dzieci która nie zaznała wybuchu miłości w poprzednim małżeństwie wręcz opowiada o nim bez emocji jak osoba która stała z boku. Bohater to dojrzały mężczyzna który dużo przeżył w swoim życiu. Od legii cudzoziemskiej przez więzienie do "powieszenia". Rance ma problemy z nałogami a jego celem życiowym jest dowiedzieć się kto go wrobił w morderstwo i zemścić się na nim. Chodź książka nie wzywała mnie jak syreni śpiew i czytałam ją dłużej niż mam w zwyczaju to jednak można ja przeczytać i miło spędzić czas.
więcej Pokaż mimo toBohaterka to wdowa z dwójka dzieci która nie zaznała wybuchu miłości...