Sery porady dla smakoszy
Wydawnictwo: Arkady kulinaria, przepisy kulinarne
190 str. 3 godz. 10 min.
- Kategoria:
- kulinaria, przepisy kulinarne
- Wydawnictwo:
- Arkady
- Data wydania:
- 2004-01-01
- Data 1. wyd. pol.:
- 2004-01-01
- Liczba stron:
- 190
- Czas czytania
- 3 godz. 10 min.
- Język:
- polski
- ISBN:
- 8321343090
Książka nagrodzona w ramach VII Targów Książki Kulinarnej Wrocław, 3-5.XII.2004 Prawdziwy smakosz potrafi długie chwile delektować się porcją dojrzałego sera, zwłaszcza gdy towarzyszyć mu będzie kieliszek dobrego wina. Ta książka będzie Wam służyć pomocą przy zakupie serów i zdobywaniu nowych kulinarnych doświadczeń. W książce omówiono najważniejsze gatunki i rodzaje serów, a także sposoby ich wytwarzania, z podziałem na poszczególne kraje. Podano 47 przepisów z całego świata na potrawy z serów. Kolorowe ilustracje zachęcają do przygotowania regionalnych dań. Znakomity przewodnik po świecie serów.
Dodaj do biblioteczki
Porównaj ceny
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Szukamy ofert...
Mogą Cię zainteresować
Książka na półkach
- 7
- 2
- 2
- 1
- 1
- 1
OPINIE i DYSKUSJE
Książką ta jest nie tylko ładnie wydana, ale też bardzo przemyślana. To małe kompendium wiedzy o różnych serach (A4; 188 stron).
W książce znajdziemy m.in. krótką historię sera, zasady jego produkcji, podział, jak się z nimi prawidłowo obchodzić, jak dobierac odpowiednie wino do poszczególnych gatunków, a nawet parę słów o zwierzętach dających mleko!
Większą część książki zajmuje podział wg krajów, w którym to znajdziemy opisy już poszczególnych serów, a także ciekawe i różnorodne przepisy z ich wykorzystaniem.
Uważam, że książka warta jest uwagi. Ma nie tylko piękne zdjęcia, ale jest też napisane w prosty, nieprzesadzony sposób, a przy tym cały czas pozostaje merytoryczna.
Polecam nie tylko miłośnikom serów, ale także amatorom!
Książką ta jest nie tylko ładnie wydana, ale też bardzo przemyślana. To małe kompendium wiedzy o różnych serach (A4; 188 stron).
więcej Pokaż mimo toW książce znajdziemy m.in. krótką historię sera, zasady jego produkcji, podział, jak się z nimi prawidłowo obchodzić, jak dobierac odpowiednie wino do poszczególnych gatunków, a nawet parę słów o zwierzętach dających mleko!
Większą część książki...