Walka kołowa
Wydawnictwo: Adamski i Bieliński Cykl: Zwiadowcy (tom 3) kryminał, sensacja, thriller
- Zwiadowcy (tom 3)
- Tom Clancy's NET FORCE: One is the Loneliest Number
- Adamski i Bieliński
- 2000-01-01
- 2000-01-01
- 83-87454-68-0
- Anna Zdziemborska
Podczas rozgrywanych w sieci stymulacji walk powietrznych Matt Hunter i jego przyjaciele z oddziału Zwiadowców Net Force niespodziewanie spotykają Julio "Jefe" Corteza, kolegę, który powrócił wraz z rodziną do Corteguay, rządzonego przez komunistów wyspiarskiego państewka w Ameryce Środkowej.
Ojciec Julio miał wziąć udział w pierwszych wolnych wyborach prezydenckich w tym odciętym od świata kraju, lecz zamiast tego znalazł się wraz z rodziną w... wirtualnym więzieniu, z którego nie ma ucieczki - chyba, że jest się geniuszem komputerowym i... asem myśliwskim.
Ostatnia i według mnie najlepsza część cyklu . Tym razem młodzi bohaterowie biorą udział w wielkim turnieju lotniczym . Oczywiście turniej odbywa się wirtualnie i odzwierciedla największe bitwy lotnicze w historii ...
W międzyczasie uwięziony zostaje wraz z rodziną przyjaciel głównych bohaterów , którego ojciec miał kandydować na prezydenta jednego z malutkich państw Ameryki Południowej.
Akcja książki to przenikanie obu światów , tego rzeczywistego i wirtualnego.
Tą powieścią kończę przygodę z Tomem Clancym. Autor zasłynął z cyklu o Jacku Ryanie, który dla mnie jest majstersztykiem. Pozostała twórczość nie jest zła , ale to już nie to . Autora polecam fanom dobrej sensacji . A, że jest dobra przekonuje nas ilość filmowych adaptacji .
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toW międzyczasie uwięziony zostaje wraz z rodziną przyjaciel głównych bohaterów , którego ojciec miał kandydować na prezydenta jednego z malutkich państw...
Kupione za złotówkę, a może i tyle nie było warte. Myślałam, że Tom Clancy trzyma fason, ale jeśli ktoś z Was też tak myśli to uprzedzam, że nie w tym przypadku i odradzam. Kiepska próba stworzenia futurystycznej rzeczywistości, opisy "akcji" nudniejsze od opisów przyrody, naciągane postaci. Nie polecam.