Sous Chef 24 Hours on the Line

Okładka książki Sous Chef 24 Hours on the Line Michael Gibney
Okładka książki Sous Chef 24 Hours on the Line
Michael Gibney Wydawnictwo: Random House Publishing Group biografia, autobiografia, pamiętnik
240 str. 4 godz. 0 min.
Kategoria:
biografia, autobiografia, pamiętnik
Tytuł oryginału:
Sous Chef 24 Hours on the Line
Wydawnictwo:
Random House Publishing Group
Data wydania:
2014-03-25
Data 1. wydania:
2014-03-25
Liczba stron:
240
Czas czytania
4 godz. 0 min.
Język:
angielski
ISBN:
0804177899
Tagi:
gotowanie restauracje szef kuchni
Średnia ocen

8,0 8,0 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
8,0 / 10
1 ocen
Twoja ocena
0 / 10

OPINIE i DYSKUSJE

Sortuj:
avatar
1486
992

Na półkach: , , ,

Petarda! Lektura zaskoczyła mnie, jak letnia burza w Karpatach (miałem taką przygodę na szlaku). Nie o przepisach, tylko o pracy w restauracyjnej kuchni.
Zacząć trzeba od pewnych fantazji. Moich. Zastanawiałem się nad tym, co by było gdyby… wybrał w młodości inną drogę rozwoju i kariery. Zostałbym kucharzem, zgodnie z konfucjonizmem: „Wybierz pracę, którą kochasz, i nie przepracujesz ani jednego dnia więcej w Twoim życiu.” I szczęśliwy, przerzucając steki, golonki, dorsze i inne leguminy, czarował zachwycające wszystkich potrawy.
Nic bardziej mylnego. Właśnie Sous Chef zweryfikował moje fantazje i wprowadził uziemienie, że „dobrze tam, gdzie nas nie ma”. Książka, napisana przez kucharza o jednym dniu pracy w restauracyjnej kuchni, w miarę dobrej ale nie z tych 3-gwiazdkowych Michelinów, czyli takiej normalnej. No i wsiadło. Po tej książce zrozumiałem skąd krzyk szefów na kucharzy w programach kulinarnych. Wydaj na przestrzeni kilku godzin kilkaset talerzy, utrzymujących pożądany standard i sprawiających radość klientom. I nie ważne, czy jesteś zdrowy czy chory, czy jesteś w euforii bądź w depresji, zdrowie dopisuje czy zmagasz się z bólem. Gotujesz, gotujesz, gotujesz… Od samego rana do ostatniego klienta. Po co? By kolejnego dnia, od rana, zacząć to samo. Weekend jest dla klientów, dla kucharza to szczyt tygodnia pracy.
Autor bardzo precyzyjnie pokazał trybiki każdego stanowiska w kuchni. Pokazał także sposób, w jaki te trybiki łączą się w spójny system. Gibney pozwolił czytelnikowi zerknąć chociażby jednym okiem ze sceny, pełnej lśniącej zastawy i błyszczących sztućców, za kulisy, gdzie skwierczy, pryska, szumi, krzyczy.

Petarda! Lektura zaskoczyła mnie, jak letnia burza w Karpatach (miałem taką przygodę na szlaku). Nie o przepisach, tylko o pracy w restauracyjnej kuchni.
Zacząć trzeba od pewnych fantazji. Moich. Zastanawiałem się nad tym, co by było gdyby… wybrał w młodości inną drogę rozwoju i kariery. Zostałbym kucharzem, zgodnie z konfucjonizmem: „Wybierz pracę, którą kochasz, i nie...

więcej Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Chcę przeczytać
    1
  • ZaaQ'20
    1
  • Literkowy odlot
    1
  • Enawer lengłycz
    1
  • Przeczytane
    1

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Sous Chef 24 Hours on the Line


Podobne książki

Przeczytaj także