Dołącz do nas! To proste.
» Własna biblioteczka
» System rekomendacji
» Zobacz, co czytają znajomi
» 100 tys. zarejestrowanych użytkowników
» 139 tys. książek
» Ponad 229 tys. recenzji
Stwórz własną internetową biblioteczkę,
pokaż co czytasz i dowiedz się,
co czytają Twoi znajomi.
Kliknij tutaj i dołącz do nas!

Death Note 3: Wyścig

Autor:

więcej informacji
tłumaczenie: Paweł Dybała
tytuł oryginału: Desu nōto
seria/cykl wydawniczy: Death Note tom 3
wydawnictwo: Japonica Polonica Fantastica
data wydania: 2008 (data przybliżona)
ISBN: 9788374710893
liczba stron: 200
słowa kluczowe: manga
kategoria: komiksy
język: polski
typ: papier
7.98 (243 ocen i 2 opinie)

Kup książkę
Cena od 16,50 zł

Death Note opowiada historię genialnego licealisty imieniem Light Yagami, który znajduje tajemniczy notes upuszczony przez shinigami Ryūk. Notes ten posiada niesamowite właściwości: wpisując do niego... Death Note opowiada historię genialnego licealisty imieniem Light Yagami, który znajduje tajemniczy notes upuszczony przez shinigami Ryūk. Notes ten posiada niesamowite właściwości: wpisując do niego imię oraz nazwisko osoby, której twarz znamy, ta umiera w określonych przez nas okolicznościach w ciągu 40 sekund. Jeśli w ciągu tych 40 sekund od zapisania imienia ofiary nie zostaną wpisane okoliczności śmierci, osoba umrze na zawał serca. Light dostrzega w tym szansę oczyszczenia świata ze wszelkiego zła. Pod pseudonimem Kira (od angielskiego killer), który to nadali mu jego zwolennicy, zaczyna wprowadzać swój plan w życie. Na drodze staje mu jednak tajemniczy L – legendarny detektyw, geniusz, postrzegający działania Kiry jako zwykłe morderstwa. pokaż więcej.

Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Moja ocena:
Opinie znajomych
Sprawdź czy twoi znajomi napisali opinie lub dodali książkę do biblioteczki. Zaloguj się
Dyskusje o książce
 (1)

Opinie czytelników
Na półkach: Przeczytane

Manga porywa, człowiek czyta z zapartym tchem, "łykając" stronę za stroną. Chce ciągle więcej, niewyjaśnione sprawy i cała akcja jest po prostu niesamowicie napięta, a w kolejnych częściach robi się coraz goręcej.

Na półkach: Przeczytane, Posiadam
Przeczytana: lipiec, 2010