Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

W celu sprawnego i szybkiego działania serwisu, zapewnienia wygody podczas jego przeglądania, dostosowywania funkcjonalności do indywidualnych potrzeb użytkowników, a także w celach statystycznych oraz reklamowych, używamy informacji zapisanych za pomocą cookies. Korzystanie z serwisu jest równoznaczne ze zgodą użytkownika na stosowanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz tutaj.

Rośliny zielarskie, kosmetyki naturalne i żywność funkcjonalna

Wydawnictwo: Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa im. Stanisława Pigonia w Krośnie
0 (0 ocen i 0 opinii) Zobacz oceny
10
0
9
0
8
0
7
0
6
0
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
Edytuj książkę
szczegółowe informacje
data wydania
ISBN
9788364457166
liczba stron
550
kategoria
zdrowie, medycyna
język
polski
dodała
Athoualia

W dniach 6-7 maja 2015 roku w kampusie Państwowej Wyższej Szkole Zawodowej im. Stanisława Pigonia w Krośnie odbyła się II Międzynarodowa Konferencja pt „Rośliny zielarskie, kosmetyki naturalne i żywność funkcjonalna". Konferencja została zorganizowana przez Państwową Wyższą Szkolę Zawodową im. Stanisława Pigonia, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu oraz Polskie Towarzystwo Zielarzy i...

W dniach 6-7 maja 2015 roku w kampusie Państwowej Wyższej Szkole Zawodowej im. Stanisława Pigonia w Krośnie odbyła się II Międzynarodowa Konferencja pt „Rośliny zielarskie, kosmetyki naturalne i żywność funkcjonalna". Konferencja została zorganizowana przez Państwową Wyższą Szkolę Zawodową im. Stanisława Pigonia, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu oraz Polskie Towarzystwo Zielarzy i Fitoterapeutów. Wygłoszono 30 wykładów i zaprezentowano 57 posterów. W obradach uczestniczyło 150 osób.
Tematyka wykładów i posterów była bardzo różnorodna i obejmowała między innymi: właściwości prozdrowotne oraz odżywcze mięsa, jaj, produktów mleczarskich, probiotyków, prebiotyków, produktów roślinnych (zbóż, ziół uprawianych i dziko rosnących, owoców), produktów pszczelarskich; ponadto chemię surowców roślinnych, pszczelarskich i zwierzęcych; zagadnienia technologiczne w przetwórstwie zielarskim i mięsnym. Nie zabrakło doniesień naukowych z zakresu technologii kosmetycznej i właściwości ziół przydatnych w nowoczesnej kosmetologii i dermatologii. Poruszono również kwestie melodyki badań surowców naturalnych, towaroznawstwa zielarskiego, nutrigenetyki i nutrigenomiki, a także regulacje prawne związane z żywnością funkcjonalną, suplementami diety i lekami ziołowymi.

 

źródło opisu: Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa im. Stanisław...(?)

źródło okładki: Autorskie

pokaż więcej

Brak materiałów.
Już teraz nowa funkcja: pakiety. Dowiedz się więcej jak kupić kilka książek w najlepszej cenie >>>
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Dodaj dyskusję
Dyskusje o książce
    Obecnie jeszcze nie ma dyskusji powiązanych z tą książką.
Sortuj opinie wg
Opinie czytelników (4)
 Pokaż tylko oceny z treścią
książek: 3028
Jantarka | 2017-12-15
Na półkach: Chcę przeczytać
książek: 1375
Dawidv2 | 2016-12-26
Na półkach: Chcę przeczytać
książek: 356
Foggy91 | 2016-08-15
Na półkach: Chcę przeczytać
książek: 719
Athoualia | 2016-07-14
Na półkach: Chcę przeczytać
Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading
Cytaty z książki
zgłoś błąd zgłoś błąd