Kuchnia włoska. Klasyczne i nowoczesne dania
- Kategoria:
- kulinaria, przepisy kulinarne
- Wydawnictwo:
- Wydawnictwo Olesiejuk
- Data wydania:
- 2012-06-29
- Data 1. wyd. pol.:
- 2006-03-07
- Liczba stron:
- 384
- Czas czytania
- 6 godz. 24 min.
- Język:
- polski
- ISBN:
- 9788377709474
- Tagi:
- Przepisy kulinarne kuchnia włoska
Bogaty wybór przepisów, zdrowe, świeże składniki, aromatyczne zioła i przyprawy ? oto tajemnica popularności kuchni włoskiej. Ta znakomita książka kucharska w przejrzystej formie prezentuje bogactwo i różnorodność oryginalnych, włoskich recept i sprawia, że sama ich lektura tak dalece pobudza apetyt, że ogarnia nas nieprzeparta ochota spróbowania tych pachnących zup, kolorowych i chrupiących salat oraz bajecznych deserów. Książka zawiera mnóstwo przepisów na różne okazje z uwzględnieniem odmiennych kulinarnych upodobań. A przepisy są tak łatwe w przygotowaniu, że w okamgnieniu można wyczarować smak południa i urok włoskich potraw.
Przepisy są przejrzyście zestawione w grupach tematycznych i zaprezentowane krok po kroku na kolorowych ilustracjach, jasne dla początkujących i zaawansowanych.
Oznaczono stopień trudności, czas przygotowywania i gotowania każdej potrawy. Uzupełnieniem są rady kucharza i warianty dań.
Dla wtajemniczonych podano wartości odżywcze i zawartość kaloryczną potraw.