Prawdziwa kuchnia japońska. Proste potrawy, oryginalne smaki
- Kategoria:
- kulinaria, przepisy kulinarne
- Tytuł oryginału:
- Japanese Home Cooking: Simple Meals, Authentic Flavors
- Wydawnictwo:
- Znak JednymSłowem
- Data wydania:
- 2021-04-14
- Data 1. wyd. pol.:
- 2021-04-14
- Liczba stron:
- 304
- Czas czytania
- 5 godz. 4 min.
- Język:
- polski
- ISBN:
- 9788324074945
- Tłumacz:
- Monika Skowron
- Tagi:
- ramen kuchnia japońska przepisy porady
Prawdziwa japońska kuchnia w twoim domu!
Jak wiadomo, dobry ramen trudniej znaleźć niż prawdziwą miłość. Kto raz spróbował kuchni japońskiej, ten wie, że nie tylko wywraca ona kulinarny świat do góry nogami, ale także daje szczęście. Jeśli kochasz eksperymenty i różnorodność, najlepsze miejsce z japońskim jedzeniem znajdziesz w swoim domu! Nie potrzebujesz skomplikowanych produktów ani doświadczenia.
Sonoko Sakai to ceniona i skuteczna nauczycielka kuchni japońskiej. Swoją filozofię gotowania opiera na pięciu zasadach: świeżość, sezonowość, prostota, piękno i oszczędzanie. W tej książce dzieli się zarówno kulinarnymi tajemnicami, jak i 160 pomysłami na gotowe dania.
• Czeka cię absolutne olśnienie w dziedzinie gotowania ryżu.
• Zaskoczysz bliskich puszystym chlebkiem mlecznym i uzależniającymi ciasteczkami mochi.
• Poznasz tajniki przyrządzania japońskich bulionów, własnoręcznie zrobisz tofu, makarony soba i udon...
• I co najważniejsze: zmontujesz (tak!) w końcu wymarzony ramen!
„Cudowny list miłosny na cześć prostego jedzenia z duszą. Domowa tradycja połączona z sezonowością i ideą zrównoważonego rozwoju”. Alice Waters, szefowa kuchni, autorka książek kulinarnych, właścicielka słynnej restauracji Chez Panisse
„Warto było czekać na tę książkę. Zawiera przepisy na mnóstwo prostych dań, z którymi można się zmierzyć, zanim zabierzesz się za bardziej ambitne projekty”. „Los Angeles Times”
„Przepięknie ilustrowane, jasne i proste wprowadzenie do japońskiej kuchni”. Christine Muhlke, „The New York Times”
„Szczera, poetycka… Sakai najlepiej opisuje prostotę i piękno japońskiej kuchni”. Tara Duggan, „San Francisco Chronicle”
„Wszystko, co domowy szef kuchni powinien wiedzieć o japońskiej sztuce gotowania… 160 przepisów z jasnymi wskazówkami, listami składników i najważniejszymi radami”. „Booklist”
„Wspaniały i dodający odwagi przewodnik dla każdego, kto we własnym domu chce zgłębiać japoński styl gotowania”. „Publishers Weekly”
Porównaj ceny
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Mogą Cię zainteresować
Książka na półkach
- 69
- 14
- 13
- 4
- 3
- 2
- 2
- 2
- 2
- 1
Cytaty
Bądź pierwszy
Dodaj cytat z książki Prawdziwa kuchnia japońska. Proste potrawy, oryginalne smaki
Dodaj cytat
Opinia
"Prawdziwa kuchnia japońska" wzbudziła mój zachwyt już od pierwszego wejrzenia, a poznając kolejne strony, szybko dołączył do niego również podziw. Cenię książki kulinarne, które napisane są z pasją, miłością i szacunkiem. Dzięki temu ze zwykłego zbioru przepisów przekształcają się w unikalny przewodnik po kulinarnym świecie. I właśnie taka jest publikacja Sonoko Sakai. Autorka zebrała w niej lata wiedzy i doświadczenia kilku pokoleń i stworzyła wyjątkowy przewodnik, który od podstaw uczy zasad japońskiej sztuki kulinarnej.
"Prawdziwa kuchnia japońska" to przystępna, praktyczna i przepięknie wydana książka (w twardej oprawie i z mnóstwem kolorowych zdjęć). Jestem pewna, że zachwyci miłośników gotowania i Kraju Kwitnącej Wiśni (idealna również na prezent). Takie wspaniałe książki kulinarne nie pojawiają się na rynku wydawniczym zbyt często, warto zwrócić na nią uwagę. Jestem oczarowana i gorąco polecam.
"Prawdziwa kuchnia japońska" wzbudziła mój zachwyt już od pierwszego wejrzenia, a poznając kolejne strony, szybko dołączył do niego również podziw. Cenię książki kulinarne, które napisane są z pasją, miłością i szacunkiem. Dzięki temu ze zwykłego zbioru przepisów przekształcają się w unikalny przewodnik po kulinarnym świecie. I właśnie taka jest publikacja Sonoko Sakai....
więcej Pokaż mimo to